За цим рецептом можна солити і м’ясо, і сало і навіть м’ясо на кісточці
Результат Вас приємно здивує, адже такого ніжного і смачного сала Ви точно ще не пробували. Таке сало можна закатувати в банки або відразу їсти.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Які продукти Вам знадобляться:
- Вода – літр
- Свиняча грудинка – один кілограм
- Сіль – 80 грам
Приготування
Співвідношення м’яса і води – 1: 1. Ємність з водою ставимо на плиту, кладемо сіль і улюблені спеції за смаком. Сало необхідно добре вимити і видалити наявний на шкірці наліт.
Ріжемо його на порційні шматочки і, коли в воді сіль повністю розчинитися, кладемо його в воду. Чекаємо, коли вода закипить. Після цього, готуємо м’ясо в киплячій воді не довше 5 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо до сала подрібнений часник і залишаємо в прохолодному місці на 12 годин. Накриємо ємність кришкою.
Якщо Ви приготували сало за цим рецептом про запас, не переживайте за його збереження. У морозилці воно збереже свою свіжість ще довго.
За бажанням, приправте сало сухою зеленню, паприкою і меленим чорним перцем.