Здобне пісне тісто. Вироби не черствіють кілька днів. Ввесь секрет лише в одному інгредієнту
Здобне пісне тісто. Вироби не черствіють кілька днів. Ввесь секрет лише в одному інгредієнту.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Global Press
Складові:
- Майонез – 150 грам;
- Сіль – 1/2 ч.л;
- Цукор – 3 ч.л;
- Сухі дріжджі – 8 грам (можна замінити на свіжі 25 грам);
- Борошно – 4 склянки;
- Молоко – 1/2 склянки;
- Вода – 1/2 склянки.
Приготування:
Приготуємо опару. Змішуємо тепле молоко і теплу воду, додаємо дріжджі, цукор і 4 столові ложки борошна, перемішуємо до повного розчинення дріжджів. Накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 30 хв для підняття “шапочки”.
Через 30 хв знімаємо плівку, опара повинна збільшитися в кілька разів.
Вводимо майонез і частинами додаємо просіяне борошно.
Замішуємо м’яке еластичне тісто, накриваємо плівкою і прибираємо в тепло на 90 хвилин.
Після завершення часу погляньте, яке пишне тісто отримуємо!
Тепер сміливо формуємо пиріжки пироги рулети.
Смачного!