Капуста, тушкована з картоплею, ковбасками й м’ясом
Шалено смачне поєднання традиційних складових в одній не звичній страві.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ye.ua
Багато господинь знайомі з цією стравою. Я часто тушкую капусту окремо з картоплею, з грибами, з м’ясом… Цього разу вирішила поєднати в одній звичній страві декілька компонентів – поклала до капусти мисливські ковбаски, свинину та картоплю. Завдяки цьому смак страви вийшов ситнішим та приємно пікантним, з легким ароматом копченини.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Головка капусти,
- 300 г свинячої вирізки,
- 2 морквини,
- 1 велика цибулина,
- 5-6 картоплин,
- 2-3 мисливських ковбаски,
- 2 ст. л. томатної пасти,
- 0,5 ст. л. солі,
- 3 ст. л. сметани,
- сіль,
- суміш перців мелена,
- паприка.
ПРИГОТУВАННЯ:
Капусту дрібно нашаткувати. М’ясо нарізати середніми шматочками. Цибулю – кубиками, моркву – натерти на тертці. Ковбаски нарізати кружальцями.
На олії підсмажити шматочки свинини до золотавої скориночки.
Додати кружальця ковбаски й смажити все разом 2-3 хвилини, постійно помішуючи.
Додати моркву та цибулю, посолити, поперчити, присмачити цукром та спеціями. Покласти томатну пасту та сметану, розмішати, продовжуючи тушкування на маленькому вогні.
Додати засмажку до нашаткованої капусти.
Ретельно все вимішати, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися, а капуста пустила сік.
Картоплю нарізати невеликими часточками й скласти їх у гусятницю (або чавунний казанок).
Додати капусту й перемішати.
Накрити гусятницю кришкою та відправити страву в духовку запікатися до готовності (близько години при 170°С; можна влити зовсім трохи води).