Картопля, приготовлена в сметанному клярі — справжній делікатес!

Смажена картопля — це універсальна справа, яка подобається усім. Її можна подавати як гарнір до м’яса, або приготувати з овочами. 

Для вас ми підготували дуже простий і доступний рецепт приготування смачної страви: смажена картопля в сметанному клярі. До картоплі можете додати куряче філе, овочі, спеції — експериментуйте. 

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Файно

Інгредієнти:

  • картопля 1,5 кг
  • яйце 2 шт.
  • сметана 1,5 ст. л.
  • Пшеничне борошно 1,5 ст. л.
  • сіль 1 ч. л.
  • паприка 1 ч. л.
  • кріп 10 г
  • соняшникова олія за смаком

Приготування

  1. Очищену картоплю відваріть у підсоленій воді. Змішайте яйця разом зі сметаною в окремій місткості.
  2. До суміші потрібно додати спеції : паприку, сіль та рубану зелень. Ретельно перемішайте виделкою та додайте борошно. У вас має вийти тісто, за консистенцією схоже до сметани.
  3. Влити рослинну олію на сковороду, картоплю вмочити в тісто та викласти по одній на сковороду.
  4. У процесі смаження перевертайте картоплю з боку на бік. На ній повинна утворитися золотава скоринка. Готову страву викласти на тарілку, подавати теплою.

Ця картопля здивує вас своїм неймовірним смаком. Всередині надзвичайно ніжна, а зверху  — хрусткий та пікантний кляр. 

Не вдається скопіювати.