Коли дітки просять чогось смачненького, одразу готую цей десерт. Доступно, просто і дуже смачно!
Коли дітки просять чогось смачненького, одразу готую цей десерт. Доступно, просто і дуже смачно!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
Інгредієнти для коржа:
– 6 яєць
– 200 г цукру
– 40 мл води
– 40 мл олії
– 3 ст.л. какао
– 200 г борошна
– пакетик розпушувача
Інгредієнти для крему:
– 400 г білого шоколаду
– 400 мл вершків
– 5 г желатину
– пакетик глазурі
Приготування бісквіта:
Розділяємо жовтки від білків. Жовтки змішуємо з маслом. Спушуємо білки з цукром до консистенції пружного безе. Вводимо в білкову суміш воду і акуратно перемішуємо.
З’єднуємо борошно з какао і розпушувачем, після чого поступово вводимо суміш жовтків. Перекладаємо безе в цю суміш і акуратно перемішуємо круговими рухами, аби безе не осіло. Переливаємо тісто для бісквіта в форму дно якої попередньо застеліть пергаментним папером. Корж випікати протягом 30 хвилин.
Крем:
Розігріваємо вершки на водяній бані. Додаємо до вершків, шматочки білого шоколаду. Перемішуємо доки шоколад повністю не розтопиться і крем не стане однорідної консистенції.
На середньому вогні проварюємо близько 5 хвилин. Крем остудити. В окремій ємності розводимо желатин по інструкції з пачки.
Вливаємо желатинову суміш в крем, перемішуємо і ставимо в холодильник на кілька годин. Виймаємо гарненько спушуємо міксером.
Розрізаємо бісквіт по горизонталі на два однакових коржа і просочуємо їх цукровим сиропом. На один викладаємо рівномірним шаром вершковий крем. Зверху покладіть другий просочений сиропом корж.
Глазур готуємо згідно з інструкціями з упакування після чого полийте нею тістечко.
Поставте десерт в холодильник мінімум на 1 годину, і подавайте після того як він просочиться.