Легкий салат «Королівський»: приголомшливо смачний і красивий
Дуже легкий і швидкий в приготуванні, приголомшливий салат «Королівський» прикрасить будь-який святковий стіл. Салатик і оформлений незвично, красиво: дуже схожий на корону.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Просто королівський варіант закуски! Складові салату дуже гармонійно поєднуються. Рецепт схожий з деякими іншими салатами, але оформлення – вирішує все! Корона з чіпсів, навколо шапки салату – чудове рішення для святкового застілля. Та й сама закуска дуже смачна: куряча грудка, помідори, сир, яйця – і багато-багато зелені. Навіть ті, хто вічно дотримуються дієти, зможуть дозволити собі спробувати таку смакоту.
Необхідні інгредієнти
пекінська капуста,
листя салату,
куряча грудка – 200 грам,
курячі яйця – 2-3 штуки,
твердий сир – 100 грам,
помідори – 1 штука,
часник – 1 зубчик,
чіпси – для прикраси,
маслини або оливки,
майонез або сметанний соус.
Як приготувати легкий салат «Королівський»
Салат збираємо за допомогою роз’ємного кільця. Його ми ставимо на тарілку.
Перший шар – листя салату і пекінської капусти: рвемо руками салат, а капусту нарізаємо кубиками і укладаємо. Робимо сіточку з майонезу.
Помідор нарізаємо тонкими часточками, викладаємо в кільце, злегка промазуємо майонезом (можна їх трохи посолити).
Наступний шар – твердий сир, натертий на дрібній тертці.
Змащуємо майонезом, змішаним з невеликою кількістю подрібненого часнику.
Зварені заздалегідь курячі яйця ріжемо кубиками – це буде наступний шар, змащуємо майонезом.
Посипаємо тертим сиром рівномірно, по всій поверхні салату. Прибираємо кільце.
Великі рівні чіпси промазуємо з одного боку майонезом і, цієї ж стороною, приклеюємо до бічної сторони салату. Верх салату прикрашаємо 6-7 маслинами.
Легкий салат “Королівський” не потребує особливої просочення, тому відразу можна подавати до столу! Ніжний і смачний салатик стане справжньою окрасою будь-якого святкового столу!