Можна їсти в будь-який піст! Пісний шоколадний торт
Смачний пісний торт.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Потрібні такі інгредієнти:
борошно – 3 склянки;
цукор – 2 склянки;
сіль – 0.5 ч.л;
олія рослинна без запаху, половина склянки;
какао – половина склянки;
розпушувач – 10 г або сода, 2 ч.л, гашена оцтом;
вода – 1.5 склянки.
Для приготування крему візьміть:
сік фруктовий – 500-600 мл;
манна крупа – 3 ст.л.
Для приготування глазурі потрібно:
какао – 3 ст.л;
цукор – 2 ст.л;
борошно – 1 ст.л;
олія рослинна – 1 ст.л;
молоко або вода – 200-250 мл.
Процес приготування
Борошно змішати з сіллю, какао, цукром, розпушувачем або содою.
Наливаємо воду, перемішуємо, вливаємо олію і вимішуємо тісто.
Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо бісквіт 40 – 50 хвилин. Охолоджуємо на решітці.
Для крему беріть сироп або сік будь-який, бажано, щоб він був густоватим.
Змішуємо з цукром (якщо сік не солодкий) і манною крупою, варимо на повільному вогні до густоти, охолоджуємо і збиваємо міксером.
Для глазурі змішуємо всі інгредієнти і варимо на повільному вогні до густого стану.
Бісквіт ріжемо на 2 – 3 коржі, змащуємо кремом, формуємо торт. Зверху поливаємо глазур’ю.
Залишаємо просочитися на пару годин.