М’який і соковитий шашлик в духовці! Весь секрет у маринаді
Шашлик виходить дивовижним, зовсім як на пікніку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- м’ясо – 1 кг;
- спеції для шашлику – 1.5 ч.л;
- сіль – 1 ч.л;
- перець за смаком;
- цибуля – 3-4 шт;
- томати у власному соку – 700 мл.
Готуємо м’ясо, ріжемо на порційні шматочки – трохи менші, ніж на звичайний шашлик. М’ясо вибирайте будь-яке, найкраще підходить свинячий ошийок.
Цибулю ріжемо тонкими кільцями.
М’ясо солимо і приминаємо руками, додаємо до смаку перець і спеції для шашлику. Додаємо томати у власному соку, переминається їх руками і добре змішуємо масу з цибулею. Накриваємо ємність з м’ясом і ставимо на кілька годин, а краще на ніч, в холодильник.
Дерев’яні шпажки заливаємо кип’ятком на 15 хвилин.
Беремо форму по довжині шпаг, наливаємо на дно трохи води і викладаємо на бортики шпажки з м’ясом і цибулею.
Духовку розігріваємо до 200 градусів і запікаємо шашлик 30 хвилин. Після 20 хвилин перевертаємо шпажки.
Після закінчення часу приготування, можна залишити шашлик в духовці ще на 5 хвилин, включивши вентилятор, щоб м’ясо стало ще соковитіше. Але це не обов’язково.