Міжнародний скандал в Україні: іноземні інвестори звернулись до Зеленського

Наче грім серед ясного неба соцмережі сколихнув нечуваного рівня цинізму скандал із віджимом майна в іноземного інвестор. На фоні риторики офіційної влади це нонсенс.

Ви лише уявість собі, турецкі інвестори «МЕСА-ДОРБУД» просять президента України Зеленського забезпечити об’єктивне розслідування у справі про відчуження майна для будівництв доріг (фото, відео).

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Фінансовий директор компанії зазначив, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження в Броварському відділі поліції.

Турецька компанія «МЕСА-ДОРБУД» просить президента України Володимира Зеленського взяти під особливий контроль і забезпечити об’єктивне розслідування провадження щодо відчуження майна компанії для будівництва доріг.

Про це повідомив фінансовий директор компанії «МЕСА-ДОРБУД» Віталій Трошин на прес-конференції в УНІАН. Фото з прес-конференції в УНІАН «У нас залишається шанс звернутися до президента з проханням взяти під особливий контроль це провадження, забезпечити об’єктивне розслідування.

Ми повинні показати іноземним інвесторам, що Україна — безпечне місце для вкладення інвестицій та ведення бізнесу. Також ми звернулися з проханням про допомогу з офіційними листами до генерального прокурора, в національну поліцію і до глави МВС Арсена Авакова», — розповів він.

За словами Трошина, зараз техніка компанії перебуває під контролем «Комунтранс», і її збереження викликає великий сумнів. «Ми змушені звернутися до президента, так як інших варіантів не залишається. Раніше один із засновників надіслав листа президентові.

Ситуація така. В результаті шахрайських дій, підприємство «Комунтранс» отримало право суборенди на нашу техніку, а в подальшому за допомогою таких самих шахрайських дій — стало власником нашої техніки», — заявив він.ЗАПРОПОНОВАНІ НОВИНИ

Mgid

Эти виниры в 300 раз лучше вставной челюсти! И стоят копейки!Snap On SmileMSI Клавиатура проводная MSI Interceptor DS4100 USB UKRRozetkaГрибок ногтей “выгорит” до корней навсегда! Рецепт простойNormaDermFeron Настольная лампа Feron DE1725 9W 6400K WhiteRozetka

Трошин зазначив, що за даним фактом було відкрито кримінальне провадження в Броварському відділі поліції. «Слідство ведеться неефективно. Судом Броварського району повністю заблоковані всі слідчі дії. Зокрема, немає арешту, не забезпечене збереження речдоків, накладено заборони на виїмку документів, пов’язаних з переоформленням техніки.

Також суд відмовив у відкритті фіндокументаціі, яка задіяна в злочинному ланцюжку за фактом заволодіння майном. Також паралельно йдуть суди в Бориспільському суді, куди наші адвокати не запрошуються», — сказав він.

Адвокат Руслан Дідовець зазначив, що компанія «МЕСА-ДОРБУД» буде позбавлена можливості розпоряджатися цією технікою протягом тривалого часу, незважаючи на те, що були надані докази того, що документи, на підставі яких здійснювалося відчуження, є підробленими. «Рішення Бориспільського суду від 17 квітня 2020 року про фактичне вилучення спецтехніки та передачу її іншій юрособі свідчить, що законний власник компанія «МЕСА-ДОРБУД» буде позбавлена можливості розпоряджатися цією технікою протягом тривалого часу.

Поки йтиме слідство. А це може тривати більше року. За цей час власник несе ризик пошкодження або втрати цієї техніки», — розповів він. Дідовець підкреслив, що є підстави вважати, що досудове розслідування проводиться неефективно, слідчі не зацікавлені збирати докази.

Присутній на прес-конференції представник Посольства Республіки Туреччина в Україні наголосив на необхідності об’єктивного правового процесу. «Українські та турецькі компанії в наших країнах мають бути захищені. Іноді турецькі компанії мають проблеми і тоді вони звертаються в посольство. Зокрема, ця компанія звернулася до нас і розповіла про свої проблеми.

Ми сподіваємося, що проблема вирішиться справедливо», — підкреслив він. Як повідомляв УНІАН, з 1 березня в Україні стартувало, як і планував уряд, «Велике будівництво» — проекти з ремонту і будівництва інфраструктурних та соціальних об’єктів, які не зупиняються навіть в умовах загальнонаціонального карантину. При внесенні змін до держбюджету на 2020 рік Верховна Рада практично без змін залишила фінансування дорожнього будівництва.

Президент Володимир Зеленський впевнений, що за п’ять років його каденції в Україні будуть відремонтовані основні дороги в Україні.