На радість дітям: покроковий рецепт приготування батончика “Кіндер”
Хоча багато дітвори просто обожнюють кіндер, такий шматочок не завжди є під рукою, та й потім все одно хотілося б, щоб малюк їв що-небудь з домашнього приготування. Як же зробити, щоб наш маленький чоловічок захотів їсти корисні продукти, а його мама була б згодна почастувати його солодощами, які він дуже любить.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Затишок
Унас є компромісний варіант. Тому давайте сьогодні приготуємо дітлахам справжній домашній кіндер-батончик.
Для тіста нам потрібні:
- Чотири середнього розміру курячих яйця
- П’ять повних столових ложок соняшникової олії
- Вісімдесят грамів цукрового піску
- Стільки ж грамів пшеничного борошна
- Двадцять мілілітрів молока
- Дві столові ложки порошку какао
- П’ять грамів розпушувача для тіста
Для суфле-начинки нам потрібні:
- Двісті мілілітрів згущеного молока хорошої якості
- Двісті грамів двадцатипроцентної сметани
- Половина граненої склянки молока
- П’ятдесят грамів цукрового піску
- Двадцять грамів швидкорозчинного желатину
- пакетик ванілі
Для глазурі нам потрібні:
- Плитка шоколаду.
Як готувати кіндер-батончик? Секрет приготування:
1. Просіяти борошно. На верхівці утвореної гірки зробити отвір і акуратно викласти туди порошок какао і розпушувач. Все перемішати, потім знову сформувати гірку і зробити на верху ямочку поглибше.
2. Помити яйця. Відокремити білки від жовтків. Білки збити міксером, поки не вийде пінка, яка не виливається при повороті мисочки.
3. В окремому посуді збити жовтки, поступово додаючи в них цукор (вісімдесят грамів). Влити молоко і додати соняшникової олії. Продовжити збивати міксером ще дві-три хвилини. Отриману однорідну суміш вилити в отвір, зроблений в борошняній гірці. Перемішати дерев’яною лопаткою або великою ложкою.
4. Додати в тісто білкову піну і акуратно, але ретельно перемішати. У нас повинно вийти густе тісто. Вмикаємо духовку, налаштувавши її на сто вісімдесят градусів. Змастити форму олією і викласти в неї тісто. Покласти на середню полицю розігрітої духовки і випікати двадцять п’ять хвилин, після чого спробувати проткнути зубочисткою. Якщо зубочистка залишається сухою, все в порядку: основа батончика готова. Якщо ж ні, то не біда, просто помістіть формочку назад в духовку ще на пару хвилин. Тільки не перетримайте.
А час даремно втрачати не будемо. Поки основа батончика печеться в духовці, можна приступати до суфле.
5. Розчинити желатин в кип’яченому-остудженому молоці. Залишити на чверть години, давши желатину трохи набрякнути.
6. Підігріти молоко з желатином до того, як желатин розчиниться повністю. Але тільки запам’ятайте, кип’ятити не можна.
7. У пластиковій чашці для збивання змішати згущене молоко зі сметаною, засипати цукровим піском і додати ванілін. Збити на великій швидкості міксера.
8. Коли коржик для батончика спечеться і вже встигне трохи охолонути, поділити його поперек на дві частини однакової товщини.
9. Взяти формочку, в якій ми недавно випікали коржі. Покласти на дно першу половинку коржа, залити заготівлею суфле і зверху притиснути другою половинкою коржа. Обмотати все це харчовою плівкою. Тепер покласти форму на ніч в холодильник.
10. На ранок беремо формочку і за допомогою ножа дістаємо нашу заготовку з формочки і розрізаємо на батончики будь-якої форми і будь-якого розміру. Все, що потрібно, – це гострий ножик.
11. Накришити і розтопити шоколад на водяній бані і полити ним поверхню.
Смачного!