Незвичайне дерево повне монет виявлено в англійських лісах

Цікава знахідка знаходиться у лісах Англії. “е не просто дерево.

В Англії є досить відомий національний парк Peak District, в лісах якого можна зіткнуться з цікавим звичаєм місцевих жителів. Прогулюючись в лісі, серед мальовничих стежин і потічків, можна несподівано побачити сухе дерево в монетах.

Про це пише Мій Світ, з матеріалами “Я шукач скарбів”

Їх настільки багато вбито в стовбурі, ніби дерево одягнене в мідну кольчугу. Мабуть, звідси пішло поняття монетне дерево, яке можна купити в будь-якій сувенірній крамниці.

У місцевого народу з давніх-давен склалося повір’я, ніби божества жили на деревах. З давніх часів люди приносили подарунки до дерев. Згодом стали залишати монети. А щоб їх не крали, вбивали каменем в стовбур.

Друзі, чи не здається вам, що саме з цих повір’їв пішла традиція прикрашати ялинку на Новий Рік? Є версія, що першими це почали робити саме кельти.

Дослідники вважають, що традиція зародилася в 1700 році, але серед усього розмаїття монет, була знайдена монета 14 століття. Можливо, це свідчить про більш давньої традиції.

Ще у місцевих жителів є повір’я, що якщо хвора людина вб’є монетку, то дерево забере хвороба. Але якщо здоровий забере цю монету, то і хворобу на себе візьме. Саме тому стільки століть монети залишаються недоторканими.

Кожному, хто захоплюється нумізматикою буде дуже цікаво побувати в такому парку і побачити своїми очима це незвичайне місце. А уявляєте, скільки було втрачено монет поки люди ходили по лісі?