Неймовірно смачна картопляна ковбаса, яка приємно здивує вас смаком!

Гаряча картопляна ковбаса буде найсмачнішою стравою на святковому столі.

Картопляна ковбаса – дуже смачна страва, яку можна зустріти в багатьох слов’янських кухнях.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум

З великої кількості рецептів традиційною та класичною вважається картопляна домашня ковбаса зі шкварками в кишках. В якості згущувача в картопляну масу нерідко додають пшоно, гречку, рис, манку, пшеничну крупу.

Існують також і різновиди картопляної ковбаси з печінкою, м’ясом, капустою, фаршем, грибами. Кожен з рецептів буде смачний і оригінальний по-своєму. За смаком картопляна ковбаса виходить схожою на картопляну запіканку.

Домашня картопляна ковбаса зі шкварками.

Продукти:

Сира картопля – 500 гр.

Сало свиняче несолоне – 100-120 г.

Цибуля ріпчаста – 2 шт.

Часник – 2-3 зубчики

Пшоняна крупа – 1 ч.л.

Сіль, перець мелений, лавровий лист – за смаком

Кишки свинячі – 1 метр

Як приготувати домашню картопляну ковбасу:

1. Приготування картопляної ковбаси починається з підготовки свинячих кишок. Їх потрібно ретельно помити. Вимочити в розчині лимонного соку і солі протягом 4-7 годин.

Якщо хто не знає, розчин готується так: на 500 мл. води додають 3 ст. ложки лимонного соку і 1 ч. ложку солі.

2. Для приготування начинки очистіть картоплю і ріпчасту цибулю. Картоплю наріжте невеликими кубиками. Залийте водою, щоб вона не окислювалася. Цибулю наріжте дрібними кубиками.

3. Сало так само, як і цибулю, наріжте дрібними кубиками.

4. Приготуйте з сала та цибулі шкварки. Викладіть на гарячу суху сковороду шматочки сала. Помішуючи, сало обсмажте протягом 5 хвилин.

5. Після цього додайте до нього подрібнену цибулю.

6. Цибулю зі шкварками посмажте ще близько 5 хвилин. Цибуля повинна стати м’якою і прозорою.

7. Сковороду зніміть з плити. Поки шкварки з цибулею будуть остигати, картоплю пропустіть через м’ясорубку.

8. У миску з перекрученою картоплею викладіть шкварки з цибулею.

9. Всипте спеції і сіль, пропущений через прес часник.

10. Пшоняну крупу промийте холодною водою. Додайте її до решти інгредієнтів.

11. Всі інгредієнти картопляної ковбаси перемішайте. Начинка готова і можна приступити до безпосереднього приготування ковбаси.

12. Найзручніше начиняти кишки картопляною масою за допомогою пластикової пляшки. У пляшки об’ємом 1,5 літра зріжте верх з шийкою довжиною в 7-8 см.

Кінець кишки перев’яжіть щільно ниткою. В інший кінець вставте горлечко пляшки. Наповніть його картопляною масою. Таким чином, наповніть кишки щільно картопляною начинкою.

13. Готову картопляну ковбасу згорніть колечком. Викладіть її на форму застелену пергаментом і змащену олією.

14. Запікайте в духовці протягом 40-50 хвилин при 180 С.

Щоб ковбаса не тріснула під час запікання, приблизно 2-3 рази з інтервалом в 15 хвилин необхідно зробити по всій її площі проколи тонкою голкою. Повітря, що накопичилося в ковбасі, вийде, і оболонка її точно не пошкодиться.

На відміну від м’ясної ковбаси в кишках, картопляна ковбаса не така жирна, а це значить, що домогтися рум’яної скоринки буде дещо важче, але дуже навіть реально.

Отримати апетитну і рум’яну скоринку на домашній картопляній ковбасі в кишках найпростіше за допомогою соєвого соусу. Змастіть пензликом ковбасу соєвим соусом за 10 хвилин до готовності.

Точно так само як і домашню ковбасу з м’яса в кишках, таку картопляну ковбасу можна зробити і заморозити в морозилці. Така корисна і смачна заготівля неодноразово вас виручить. Все, що потрібно буде потім зробити, це розморозити її, після чого запекти в духовці, як і свіжу ковбасу.

Домашня картопляна ковбаса з додаванням манки і грибів.

Не менш смачною виходить і домашня картопляна ковбаса з додаванням манки і грибів. Принцип її приготування дуже схожий на попередній рецепт.

Продукти:

Картопля – 1,5 кг.

Печериці – 500 гр.

Манна крупа – 0,5 склянки

Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Сало – 200 гр.

Кишки

Сіль за смаком

Спеції – чорний мелений перець

Як приготувати картопляну ковбасу з манкою і грибами:

1. Очистіть картоплю і цибулю.

2. Картоплю наріжте шматочками.

3. Цибулину розріжте на чотири частини.

4. Гриби помийте і дрібно наріжте.

5. Картоплю, цибулю і гриби попустіть через м’ясорубку.

6. Сало подрібніть кубиками. Обсмажте до стану засмажених шкварок.

7. Додайте шкварки в картоплю.

8. Додайте в начинку сіль, манну крупу і спеції.

9. Готовою картопляною начинкою начиніть кишки як в попередньому рецепті.

10. Запікайте ковбаски при 180 С. не менше 30 хвилин.

Смачного!

Не вдається скопіювати.