Нереально смачний торт “Ескімо” – рецепт приготування

Торт нагадує “Празький”, такий же просочений і смачний.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування тіста для торта “Ескімо” вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 4 шт;
  • борошно – 130 г;
  • какао – 2-3 ст.л;
  • цукор – 180 г;
  • вода – 100 мл;
  • розпушувач – 1 ч.л.

Для приготування крему:

  • цукор – 60 г;
  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 3 ст.л;
  • масло вершкове – 250 г;
  • молоко – 250 мл;
  • ванілін;
  • згущене молоко – половина склянки.

Для приготування просочення потрібно:

  • молоко – 200 мл;
  • пудра – 2 ст.л.

Для приготування глазурі візьміть:

  • сметана – 3-5 ст.л;
  • какао – 3 ст.л;
  • масло вершкове – 50 г;
  • цукор – 3 ст.л.

Температура всіх продуктів повинна бути однаковою. Духовку розігріваємо до 190 градусів.

Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо спочатку без цукру і з жовтками чинимо також. Потім ділимо наш обсяг цукру на 2 частини і змішуємо їх з білковою масою і жовтковою. Кожну добре збиваємо до пишності і густоти.

Воду вливаємо в жовтки і змішуємо. Збиваємо білок мінімальною швидкістю міксера і вливаємо жовткову масу. Вимішуємо до однорідності.

У тісто просіюємо борошно з какао і розпушувачем.

Форму для випікання застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Випікаємо протягом 30 хвилин. Готовність перевіряйте.

Яйця збиваємо вінчиком в сковороді і змішуємо з цукром і згущеним молоком, ваніліном і борошном. Молоко додаємо порціями і добре вимішуємо масу і включаємо плиту на середній вогонь. Коли маса почне закипати, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо до густого стану. Ставимо крем охолоджуватись. Якщо є грудочки, можна перебити блендером.

Корж охолоджуємо.

У тепле молоко всипаємо пудру і перемішуємо до однорідності.

Корж розрізаємо на 2 частини і кожну просочуємо просоченням. Якщо не любите настільки просочений торт, не використовуйте просочення.

Збиваємо м’яке вершкове масло і по ложці додаємо крем.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, обмазуємо з боків і прикрашаємо глазур’ю, яку ви зваріть з інгредієнтів. Помадка повинна бути злегка теплою.