Нереально смачний торт “Ескімо” – рецепт приготування
Торт нагадує “Празький”, такий же просочений і смачний.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування тіста для торта “Ескімо” вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 4 шт;
- борошно – 130 г;
- какао – 2-3 ст.л;
- цукор – 180 г;
- вода – 100 мл;
- розпушувач – 1 ч.л.
Для приготування крему:
- цукор – 60 г;
- яйця – 2 шт;
- борошно – 3 ст.л;
- масло вершкове – 250 г;
- молоко – 250 мл;
- ванілін;
- згущене молоко – половина склянки.
Для приготування просочення потрібно:
- молоко – 200 мл;
- пудра – 2 ст.л.
Для приготування глазурі візьміть:
- сметана – 3-5 ст.л;
- какао – 3 ст.л;
- масло вершкове – 50 г;
- цукор – 3 ст.л.
Температура всіх продуктів повинна бути однаковою. Духовку розігріваємо до 190 градусів.
Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо спочатку без цукру і з жовтками чинимо також. Потім ділимо наш обсяг цукру на 2 частини і змішуємо їх з білковою масою і жовтковою. Кожну добре збиваємо до пишності і густоти.
Воду вливаємо в жовтки і змішуємо. Збиваємо білок мінімальною швидкістю міксера і вливаємо жовткову масу. Вимішуємо до однорідності.
У тісто просіюємо борошно з какао і розпушувачем.
Форму для випікання застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
Випікаємо протягом 30 хвилин. Готовність перевіряйте.
Яйця збиваємо вінчиком в сковороді і змішуємо з цукром і згущеним молоком, ваніліном і борошном. Молоко додаємо порціями і добре вимішуємо масу і включаємо плиту на середній вогонь. Коли маса почне закипати, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо до густого стану. Ставимо крем охолоджуватись. Якщо є грудочки, можна перебити блендером.
Корж охолоджуємо.
У тепле молоко всипаємо пудру і перемішуємо до однорідності.
Корж розрізаємо на 2 частини і кожну просочуємо просоченням. Якщо не любите настільки просочений торт, не використовуйте просочення.
Збиваємо м’яке вершкове масло і по ложці додаємо крем.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, обмазуємо з боків і прикрашаємо глазур’ю, яку ви зваріть з інгредієнтів. Помадка повинна бути злегка теплою.