Новий святковий салат “Фольклор”. Всі будуть просити у Вас рецепт!
Напередодні свят ми завжди замислюємося про рецепт нових і незвичайних салатів. Пропоную вашій увазі дуже цікавий салат “Фольклор”. Це дуже смачний, ситний і нарядний салат. Він відмінно підійде для святкового столу!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Складові:
- Відварене м’ясо (свинина, яловичина) – 250-300 гр.
- Варені курячі яйця – 5 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Буряк – 1 шт (велика)
- Печериці – 150 гр
- Картопля – 2 шт. (великі)
- Майонез
- Сіль – за смаком
- Рослинна олія – для смаження грибів
- Оцет 9% – 2 ст. ложки
- Сіль – 1 ч. ложка
- Цукор – 1 ч. ложка
Спосіб приготування:
1. Ріпчасту цибулю нарізати дрібними кубиками. Нарізану цибулю перекласти в глибоку невелику миску, додати 1 ч. ложку солі, 1 ч. ложку цукру і 2 ст. ложки оцту 9%. Потім всю цибулю покрити водою кімнатної температури. Ретельно перемішати і залишити маринуватися на 30 хвилин. Через зазначений час необхідно цибулю відкинути на сито, щоб вся рідина стекла.
2. Печериці нарізати і обсмажити на добре розігрітій сковороді з рослинною олією до готовності. В кінці приготування посолити і поперчити за смаком.
3. Відварити до готовності буряк, картоплю, курячі яйця та м’ясо. М’ясо нарізати невеликими шматочками.
4. Варені курячі яйця дрібно нарізати.
5. Картоплю натерти на грубій терці. Буряк так само натерти на грубій терці.
Збірка салату:
- Першим шаром викласти м’ясо, гарненько утрамбувати і зробити сіточку з майонезу.
- Другим шаром викласти замариновану цибулю.
- Третім шаром викласти картоплю, гарненько утрамбувати і змастити майонезом. Цей шар за бажанням можна злегка посолити.
- Четвертим шаром викласти смажені гриби і зробити сіточку з майонезу.
- П’ятим шаром викласти курячі яйця і зробити сіточку з майонезу.
- Шостим шаром викласти більшу частину буряка, рівномірно розподілити по салату і гарненько змастити майонезом. Потім викласти тонким шаром решту буряку.
По всьому периметру салату я роблю сіточку з майонезу і в кожен квадратик кладу по одній кукурузіной. Така прикраса салату робиться дуже легко, але при цьому на святковому столі він будить найкрасивішим і смачним. До того ж він дуже ситний.