Ніжний та ароматний Краківський сирник по-домашньому.
Готувати краківський сирник дуже просто й не займає багато часу. Десерт виходить ніжний, ароматний та неймовірно смачний, а також корисний. Діти будуть в захваті.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта
Складові:
Сирна маса:
- М’який сир 1 кг.;
- Вершкове масло 200 гр.;
- Цукор пісок 250 гр.;
- Вершки 33% 100 мл.;
- Яйця курячі 6 шт.;
- Крохмаль кукурудзяний 40 гр.;
- Манна крупа 40 гр.;
- Родзинки 120 гр.;
- Ром 50 мл.
Тісто:
- Борошно пшеничне 250 гр.;
- Масло вершкове 120 гр.;
- Яйця курячі 1 шт.;
- Жовток курячий 1 шт.;
- Цукор пісок 100 гр.
Глазур:
- Пудра цукрова 150 гр.;
- Сік лимонний 1 ст. л.;
- Окріп 3 ст. л.;
- Цукати 20 гр.
Спосіб приготування:
- Залийте родзинки окропом, залиште на 3 хвилини, злийте воду та залийте ромом й відставте настоюватись.
- Для приготування тіста розітріть охолоджене масло з борошном в крихту.
- Додайте яйце, цукор та ретельно перемішайте до однорідності.
- Загорніть в харчову плівку та перекладіть у холодильник на пів години.
- Розкатайте 2/3 тіста в тонкий пласт та викладіть у форму для випікання, попередньо застелену пергаментом.
- Поколіть тісто виделкою, щоб воно не здувалося.
- Протріть сир через сито двічі або ретельно подрібніть блендером.
- Покладіть в чашу для міксера м’яке масло та цукор й збийте до побіління.
- Не зупиняючись збивати додайте сир, вершки та по одному яйця.
- Потім всипте крохмаль та манку й перемішайте до однорідного стану.
- Додайте до сирної маси відціджені родзинки та перекладіть у підготовлену форму з тістом.
- Тісто, що залишилося, тонко розкатайте та поріжте на смужки, які потім викладіть на сирник у вигляді сітки.
- Випікай 10 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці, а потім зменште температуру до 150 градусів та готуйте приблизно 1,5 години. Сирник повинен повністю схопитися та зарум’янитися.
- Вимкніть підігрів, відчиніть духовку та залиште в ній готову страву остигати до кімнатної температури.
- Загорніть у харчову плівку разом з формою та поставте на ніч в холодильник.
- Змішайте пудру, лимонний сік та окріп до однорідної маси.
- Дістаньте обережно сирник з форми, полийте глазур’ю та посипте цукатами.
Готуйте смачний чай та пригощайте рідних неймовірним сирним десертом.
Насолоджуйтеся!