Ніжний та смачний торт «Пташине молоко». Смак дитинства

Торт смачніший, ніж з магазину. Відмінне частування для рідних чи гостей. Всі будуть у захваті!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена

Інгредієнти для приготування бісквіту:

борошно – 1 склянка;

яйця – 4 шт.;

цукор – 250 мл.

Інгредієнти для приготування суфле:

молоко – 1 склянка;

масло – 300 г;

цукор – 2 склянки;

яйця – 10 шт.;

борошно – 1 ст. л.

желатин – 40 г;

вода – 150 мл;

ванільний цукор – 1 пачечка.

Покрокове приготування:

Бісквіт

До яєць додати цукор, збивати 10 хвилин.

Ввести борошно, акуратно перемішати.

Пекти в духовці пів години при температурі 170 градусів.

Залишити до охолодження, загорнути харчовою плівкою.

Суфле

До желатину додати воду.

Відділити білки від жовтків (білки помістити в холодильник).

До жовтків додати 1 склянку цукру, збити.

До жовткової маси додати молоко та борошно, перемішати.

Суміш нагрівати на водяній бані, постійно помішувати, як тільки з’являться бульбашки – зняти з вогню.

Залишити до охолодження.

Масло розм’якшити, збити, повільно ввести заварний крем та ваніль.

Нагрівати желатин до розчинення, залишити, щоб трохи охолонув.

До охолоджених білків додати 1 склянку цукру, добре збити.

Повільно влити желатин, трохи збити.

Масляну суміш додавати ложками, збиваючи.

Формуємо торт (використовувати високу форму для тортів): 1 шар – корж, 2 шар – половина крему, 3 шар – корж, 4 шар – крем, що залишився.

Торт помістити в холодильник.

Зверху полити глазур’ю.

Смачного!