Ніжний та смачний торт «Пташине молоко». Смак дитинства
Торт смачніший, ніж з магазину. Відмінне частування для рідних чи гостей. Всі будуть у захваті!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена
Інгредієнти для приготування бісквіту:
борошно – 1 склянка;
яйця – 4 шт.;
цукор – 250 мл.
Інгредієнти для приготування суфле:
молоко – 1 склянка;
масло – 300 г;
цукор – 2 склянки;
яйця – 10 шт.;
борошно – 1 ст. л.
желатин – 40 г;
вода – 150 мл;
ванільний цукор – 1 пачечка.
Покрокове приготування:
Бісквіт
До яєць додати цукор, збивати 10 хвилин.
Ввести борошно, акуратно перемішати.
Пекти в духовці пів години при температурі 170 градусів.
Залишити до охолодження, загорнути харчовою плівкою.
Суфле
До желатину додати воду.
Відділити білки від жовтків (білки помістити в холодильник).
До жовтків додати 1 склянку цукру, збити.
До жовткової маси додати молоко та борошно, перемішати.
Суміш нагрівати на водяній бані, постійно помішувати, як тільки з’являться бульбашки – зняти з вогню.
Залишити до охолодження.
Масло розм’якшити, збити, повільно ввести заварний крем та ваніль.
Нагрівати желатин до розчинення, залишити, щоб трохи охолонув.
До охолоджених білків додати 1 склянку цукру, добре збити.
Повільно влити желатин, трохи збити.
Масляну суміш додавати ложками, збиваючи.
Формуємо торт (використовувати високу форму для тортів): 1 шар – корж, 2 шар – половина крему, 3 шар – корж, 4 шар – крем, що залишився.
Торт помістити в холодильник.
Зверху полити глазур’ю.
Смачного!