Ніжний та смачний торт «Спартак» по-домашньому. Він просто тане в роті.
Цей рецепт для тих, хто обожнює куштувати солодощі. Дуже смачний та неперевершений на смак десерт під назвою «Спартак». Цей тортик знайомий кожному з дитинства. Гарне поєднання меду та шоколаду. Вам знадобиться досить мало часу для приготування цього шедевру.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена
Вам знадобиться:
- Борошно пшеничне – 400 гр.;
- Яйця курячі – 2 шт.;
- Цукор – 150 гр.;
- Какао натуральне – 4 столові ложки;
- Вершкове масло – 100 гр.;
- Сода харчова – 1 чайна ложка;
- Розпушувач для тіста – 1 чайна ложка;
- Мед натуральний – 4 столові ложки.
Крем:
- Яйце куряче – 2 шт.;
- Цукор – 150 гр.;
- Молоко – 500 мл.;
- Вершкове масло – 200 гр.;
- Борошно пшеничне – 100 гр.;
- Ванілін – 10 гр.
Глазур:
- Вершкове масло – 50 гр.;
- Цукор – 100 гр.;
- Молоко – 50 мл.;
- Какао натуральне – 3 столові ложки.
Спосіб приготування:
- Візьміть глибоку миску, додайте борошно, какао та розпушувач для тіста.
- Масло змішайте з цукром та медом. Поставте на водяну баню та варіть до утворення однорідної суміші.
- Збийте яйця, влийте у суміш. Після додайте соду. Всі інгредієнти ретельно перемішайте та проваріть 10 хвилин.
- Цю суміш додайте у змішане борошно з какао. Замісіть тісто.
- Тісто розділіть на 8 частин, накрийте харчовою плівкою та залишіть в холодильній камері на 20 хв.
- Розкатайте кожну частину тонким шаром на пергаменті, дотримуючись розміру майбутнього торту.
- Покладіть тісто з пергаментом на деко. На тісті виделкою зробіть дірочки.
- Випікайте кожен шар при температурі 180 градусів, 8 хвилин.
- Коржі обрізайте поки вони гарячі. Обрізки не викидайте, вони підуть на крихту для декору.
- Зваріть глазур змішавши всі складові.
- Необхідно зробити заварний крем. Змішайте у сотейнику яйця, молоко, цукор, ванілін та борошно, ретельно перемішуючи дерев’яною лопаткою. Коли крем загусне, дайте йому охолонути. Після додайте збите масло та змішайте все за допомогою міксера.
- Починаємо робити торт. Змастіть всі коржі заварним кремом. Полийте глазур’ю. Прикрасите крихтою та залишіть в холодильній камері на 3-4 години.
Приємного чаювання!