Огірки без стерилізації та оцту! Хоч для салату, хоч для розсольнику
Огірки за таким рецептом виходять дуже смачними, відмінно підходять для салатів, розсольнику, домашніх пікантних соусів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірки;
- хрін – 2-3 шт;
- листочки вишні, смородини, дуба по кілька штук;
- лавровий лист – 2-3 шт;
- кріп парасольки – 2 шт;
- часник – 2 зубчики;
- гвоздика – 2 шт;
- гострий перець за смаком;
- гірчичний порошок – 2 ст.л.
Для розсолу: сіль – 2 ст.л.
Процес приготування огірків
У чисту банку викладаємо на дно всі листочки, кріп, спеції, часник, перець.
Зверху викладаємо огірки і заливаємо гарячим розсолом.
Прикриваємо капроновою кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 2 доби.
Якщо в банці за цей час буде пінка, просто знімаємо її ложкою.
Через 2 дні насипаємо зверху гірчичний порошок, закриваємо щільною кришкою, струшуємо і залишаємо ще на 6 годин.
Зливаємо розсіл, кип’ятимо і заливаємо назад в банки, закручуємо кришки і зберігаємо в підвалі.