Огірки мариновані швидкого приготування – рецепт закрутки на зиму
Цей рецепт маринованих огірків досить простий. Готуються такі огірочки досить швидко і пробувати їх можна вже через кілька днів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти на 1 літр води:
- Огірки – 1 кг
- Цибуля червона – 300 гр
- Оцет яблучний – 100 гр
- Цукор – 40 гр
- Насіння гірчиці – 20 гр
- Сіль – 20 гр
- Куркума – 2 гр
Як замаринувати огірки:
1. Огірки промийте, обсушіть і наріжте тонкими кружечками. Цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть прохолодною водою і наріжте пір’ям або півкільцями. І відразу змішайте цибулю з огірками, перетворивши овочі в салат.
2. Підготуйте скляні банки, промивши і простерилізувавши їх будь-яким зручним для вас методом (в духовці або мікрохвильовій печі, наприклад). Покладіть в банки щільно огірки з цибулею.
3. Всі інгредієнти для маринаду змішайте в каструлі і поставте на вогонь. Доведіть майже до кипіння, довго не варіть, досить буде того, що цукор повністю розчиниться. Гарячим оцтовим маринадом залийте овочі і щільно закрийте банки. Огірки і цибуля повинні бути покриті оцтом із спеціями повністю.
4. Дайте банкам повністю охолонути до кімнатної температури, а потім переставте їх в холодильник мінімум на добу. Пробувати огірочки можна вже на наступний день, але повірте на слово, чим довше вони будуть стояти, тим смачніше вони вийдуть. Тому краще приготуйте їх за пару тижнів до того дня, коли вони знадобляться вам на столі. Смачного!