Перекусні пиріжки-крихітки, роблю 100 штук за 20 хвилин. Заморожую, для несподіваних гостей швиденько випікаю
Серед безлічі різноманітних рецептів випічки, я знайшла ту, яка здивує кожну господиню.
Я хочу вам розповісти, як спекти маленькі пиріжки з начинкою. Вони надзвичайно смачні та й швидкі в приготуванні. За 20 хвилин можна зробити понад 100 штук.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Маленькі пиріжки
Окрім свого милого вигляду, вони ще й дуже апетитні. Їх можна їсти з чаєм, зі супом. Дуже виручають, коли мають прийти несподівані гості.
Тісто легке та ніжне, а особливі форми допомагають з мінімальної кількості інгредієнтів зробити максимальну кількість порцій.
Інгредієнти для тіста:
- 400 г борошна
- 2 яйця (1 для змащування пиріжків)
- 250 мл кефіру
- 1 ст. л. сметани
- 1 ч. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 3 ст. л. рослинної олії
- 1 ч. л. розпушувача
- кунжут для посипання
Для начинки ви можете використовувати безліч варіантів, зокрема, тушковану капусту, м’ясо, лівер або відварну картоплю з грибами. Але ми для вас підготували унікальний рецепт з ковбасно-сирною начинкою.
Інгредієнти для начинки:
- 100 г вареної ковбаси або шинки
- 50 г твердого сиру
- свіжа зелень
- 1 зубчик часнику
Приготування:
1. Для тіста потрібно змішати всі рідкі інгредієнти та додати сіль, цукор і розпушувач. Потім порційно додаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто, яке має бути еластичне та м’яке.
2. Тісто покладіть в миску та накрийте харчовою плівкою або рушником. Залишити на 20 хвилин.
3. Для начинки потрібно натерти сир та ковбасу на грубій тертці та змішати з подрібненою зеленню та часником.
4. Для форми вам потрібна звичайна пельменниця. Просто розділіть тісто на 4 частини та розкачайте в пласт, товщиною 2,5 см.
5. Посипати пельменницю борошном та покласти пласт. Виклади начинку та накрий іншим пластом. Все гарно розкачати та видавити пиріжки. Змастити рослинною олією та викласти на деко.
6. Зверху змащуємо яйцем та посипаємо кунжутом. Випікати при 180 градусах протягом 25 хвилин. Смачного!
Вам сподобався рецепт?