Пиріг, який хочеться з’їсти одразу весь! Насипний пиріг з вишнею
Насипні пироги вже давно стали одними з найулюбленіших рецептів і все завдяки своїй простоті готування. Готуємо з найпростіших продуктів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 100 г;
- борошно – 150 г;
- цукор – 50 г;
- цукор – 2 ст.л;
- масло вершкове – 130 г;
- сіль – щіпка;
- вишня – 400 г;
- ванільний цукор за смаком;
- какао – 1 ст.л.
Процес приготування
Ягоди беріть будь-які, змішуємо з 2 ст.л цукру і ванільним цукром. Доводимо до кипіння і вимикаємо.
Борошно просіваємо і змішуємо з вівсяними пластівцями, какао, цукром, сіллю.
Масло вершкове охолоджуємо і натираємо на великій тертці, додаємо в масу і руками перетираємо до крихти.
Форму застеляємо пергаментом і викладаємо чверть крихти, розрівнюємо.
Зверху кладемо вишню з соком, посипаємо крихтою, знову викладаємо вишню, засипаємо крихтою. Останній шар має бути крихта.
Зверху натираємо 30 г вершкового масла.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів і випікаємо пиріг близько 30 – 40 хвилин, перевіряйте готовність.
Порада: ягоди ви можете брати свіжі, консервовані або заморожені, підходять і шматочки фруктів, яблука і груші.