Пишні сирники з манкою: корисний сніданок для дітей і батьків
Пишні і смачні сирники з сиру знайомі всім з дитинства!
Можливо, ви – не любитель сиру, але такі ласощі вам точно припадуть до смаку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Життя
інгредієнти:
- Сир – 180 г;
- Цукор – 1 ст.л;
- Яйця – 1 шт;
- Сіль – 0,5 ч.л
- Манна крупа – 3 ст.л;
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л;
- Ізюм – 50 г;
- Рослинна олія – 2 ст.л.
приготування:
Ізюм промиваємо, заливаємо фільтрованою водою і залишаємо на 15-20 хвилин. Ізюм є відмінним доповненням всіх сирних страв, але можна обійтися і без нього – це не обов’язковий інгредієнт сирників.
У мисці розминаємо сир виделкою. Якщо використовуєте сир домашній, протріть його через сито, щоб не було грудочок. Магазинний сир зазвичай схожий на пасту, і цього не потрібно.
Додаємо до сиру яйце, цукор і сіль. Перемішуємо до однорідного стану.
Всипаємо манну крупу. Перемішуємо і залишаємо як мінімум на 20 хвилин, щоб манка трохи набрякла.
Ізюм заливаємо на кілька хвилин окропом, знову промиваємо холодною водою і просушуємо рушником.
До трохи набряклої маси додаємо кукурудзяний крохмаль, його я використовую замість борошна.
А також просушений ізюм.
Замішуємо тісто.
Присипаємо стіл або дошку борошном і формуємо сирники, трохи вкачувавши кожен в борошні або крохмалі.
Викладаємо сирники на розігріту сковороду з рослинною олією і смажимо з двох сторін до утворення золотистої скоринки.
Пишні сирники з сиру з манкою готові! Подавати їх краще відразу, гарячими.
Смачного!