Пишні сирники з манкою: корисний сніданок для дітей і батьків

Пишні і смачні сирники з сиру знайомі всім з дитинства!

Можливо, ви – не любитель сиру, але такі ласощі вам точно припадуть до смаку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Життя

інгредієнти:

  • Сир – 180 г;
  • Цукор – 1 ст.л;
  • Яйця – 1 шт;
  • Сіль – 0,5 ч.л
  • Манна крупа – 3 ст.л;
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л;
  • Ізюм – 50 г;
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л.

 приготування:

Ізюм промиваємо, заливаємо фільтрованою водою і залишаємо на 15-20 хвилин. Ізюм є відмінним доповненням всіх сирних страв, але можна обійтися і без нього – це не обов’язковий інгредієнт сирників.

У мисці розминаємо сир виделкою. Якщо використовуєте сир домашній, протріть його через сито, щоб не було грудочок. Магазинний сир зазвичай схожий на пасту, і цього не потрібно.

Додаємо до сиру яйце,  цукор і сіль. Перемішуємо до однорідного стану.

Всипаємо манну крупу. Перемішуємо і залишаємо  як мінімум на 20 хвилин, щоб манка трохи набрякла.

Ізюм заливаємо на кілька хвилин окропом, знову промиваємо холодною водою і просушуємо рушником.

До трохи набряклої маси додаємо кукурудзяний крохмаль, його я використовую замість борошна.

А також просушений ізюм.

Замішуємо тісто.

Присипаємо стіл або дошку борошном і формуємо сирники, трохи вкачувавши кожен в борошні або крохмалі.

Викладаємо сирники на розігріту сковороду з рослинною олією і смажимо з двох сторін до утворення золотистої скоринки.

Пишні сирники з сиру з манкою готові! Подавати їх краще відразу, гарячими.

Смачного!

Не вдається скопіювати.