Покроковий рецепт повітряної і смачної “Золотої паски”. Пекла минулоріч на пробу. Тепер це мій основний рецепт
Покроковий рецепт повітряної і смачної “Золотої паски”. Пекла минулоріч на пробу. Тепер це мій основний рецепт.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
Складові:
- Свіжі дріжджі – 25 Грам
- Сіль – 1 Щіпка
- Цукор – 1 Стакан
- Борошно пшеничне – 4 Склянки
- Молоко – 1 Стакан
- Сметана – 50 Грам
- Вершкове масло – 70 Грам
- Ванільний цукор – 5 Грам
- Яйця – 2 Штуки
- Цукор – За смаком
- Ізюм – 100 Грам
- Білок яєчний – 1 Штука (глазур)
- Цукрова пудра – 3 ст. ложки (глазур)
- Кондитерська посипка – 15 Грам (прикраса)
- Куркума – 1 Ст. ложка
Приготування:
В теплому молоці (38-39 градусів) розчинити дріжджі, сіль і цукор. Додаємо дві-три столові ложки борошна, і залишити опару в теплі на 10-15 хвилин.
Коли з’явиться “пінна шапочка”, значить опара готова. Додаємо розтоплене вершкове масло, сметану, яйця, добре перемішуємо.
Всипаємо частину борошна, куркуму замішуємо тісто, спочатку ложкою, потім руками на столі.
Не робіть круте тісто, воно повинне бути еластичним. Залишаємо в теплі під рушником на 1,5 години підходити.
Ізюм залиємо окропом, через 5 хвилин зливаємо всю воду. Родзинки додаємо в тісто, що підійшло. Вимішуємо його.
Розділяємо тісто на 4 частини. Форми змащуємо рослинною олією, наповнюємо тістом, воно повинно займати не більше третини формочки, адже підросте дуже добре. Відправляємо в тепле місце підходити. Коли тісто буде майже врівень з краєм форми, відправляємо до духовки розігрітої до 180º на 30-40 хвилин випікатись.
На паски нанесіть глазур, посипку. Світлого вам свята!