Приготувала його на день матері, дуже смачний торт без борошна.

Торт виходить дуже смачним і ніжним. Готується він зовсім без борошна, але це не робить його менш смачним. Тортик прекрасно підійде до святкового столу, виглядає красиво і апетитно.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Poradnik

Необхідні продукти:

  • для коржів
  • 10 яєчних білків
  • 240 грам цукру
  • 40 грам крохмалю
  • 300 г волоських горіхів
  • дрібка солі
  • для крему
  • 10 жовтків
  • 150 грам цукру
  • 10 грам ванільного цукру
  • 1 столова ложка какао-порошку
  • 150 мілілітрів молока
  • 200 грам вершкового масла

починаємо приготування

Горіхи підсушуємо на сковороді і нарізаємо на дрібні шматочки.

Білки кладемо в миску, додаємо дрібку солі і збиваємо міксером. Додаємо до нього цукор і збиваємо до пишної стійкої маси. Потім додаємо крохмаль і нарізані волоські горіхи, все акуратно перемішуємо.

Деко застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього приготовану масу і розрівнюємо. Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 150 градусів. Випікаємо протягом 50-60 хвилин.

У невеликій сотейник кладемо жовтки і додаємо цукор і ванільний цукор. Туди ж вливаємо молоко і все перемішуємо.

Масу ставимо на плиту на середній вогонь і постійно помішуючи варимо до загустіння. Потім додаємо какао-порошок і перемішуємо. Накриваємо масу харчовою плівкою в контакт і залишаємо остигати.

Дістаємо готовий корж і знімаємо з пергаменту, залишаємо остигати.

Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером, а потім по 1-2 ложки вводимо в нього заварну основу. Після кожного додавання збиваємо масу.

Важливо! Обидві суміші повинні бути приблизно однієї температури!

Корж розрізаємо на 3 рівні частини, кожну змащуємо кремом і складаємо один на одного. Бока і верх також промазуємо кремом. Прикрашаємо готовий торт за своїм бажанням і подаємо до столу. Готовий торт можна відразу вживати в їжу або поставити в холодильник на кілька годин настоюватися.

Смачного!

Не вдається скопіювати.