Присвячується всім тим, у кого вимикачі світла стоять навпаки

А як стоять включателі світла у вас?

Не дивлячись на дивну назву статті, хочем поставити всі крапки, але не над I, а над верхом вимикачів світла, які встановлюємо ми самі або хтось.

Про це пише Мій Світ, за матерілами “Дмитро Храмцов”

Світло повинно включатися при натисканні на верхню частину клавіші і вимикатися при натисканні на його низ. Ніяк інакше – це стандартизоване (ким? Невідомо).

Чому це саме так? – Тому що є аналогією: вгору – включений – високий – цифрова логічна одиниця.

Не думайте, що Дзеноводам писати більше нема про що. Насправді сьогодні зіткнувся з перевернутим вимикачем в черговий раз і трохи бомбанули.

Переставити правильно вимикач не складно. Для цього витягуємо клавіші плоскою викруткою, відкручуємо 2 діагональних гвинта, знімаємо верхню кришечку і отримуємо доступ до розпіркам по краях. Послаблюємо їх і витягуємо вимикач з круглої коробки. Перевертаємо так, щоб сторона включення була нагорі і встановлюємо в зворотній послідовності. Нічого складного.

Якщо вимикач прикручений з боків до коробки, то ще простіше – відкручуємо 2 гвинта, витягуємо весь вимикач, перевертаємо і вставляємо назад.

До речі!

На багатьох вимикачах встановлений світлодіод або лампочка, які світяться в вимкненому состояніі.Лампочка має одну властивість – показувати, куди натиснути, щоб світло включився. Звичайно вона теж може бути встановлена ​​навпаки, але це виглядає ще більш дивно.

Перевернутий вимикач багато що може сказати про відповідальність електрика, який його так поставив …