Простий і смачний десерт рахат-лукуму – готуємо вдома традиційні турецькі ласощі
А ви любите рахат-лукум?
Дивні питання ми задаємо, правда? Звичайно ж, любите! Традиційні турецькі солодощі завоювали популярність у всьому світі, але з’явилася насправді вперше на Кіпрі. Ці солодкі цукерки в форматі кубиків, які нагадують мармелад, обожнюють і діти, і дорослі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Затишок
Сьогодні пропонуємо спробувати приготувати вдома полуничний рахат-лукум.
Основні інгредієнти:
- Полуниця – 200 грамів
- Швидкорозчинний желатин – 15 грамів
- Цукрова пудра – 150 грамів
- Лимон – половина
Як готувати:
1. Подрібнити полуницю в блендері, до маси додати желатин, дати постояти до набрякання.
2. Додати лимонний сік і 120 грамам цукрової пудри, перемішати, нагріти на мінімальному вогні до повного розчинення желатину, але не доводячи до кипіння.
3. Зняти суміш, остудити, збивати 6 хвилин, щоб маса загусла і посвітліла.
4. Покласти в форму вощений папір, залити полуничну масу, разрівняти, дати постояти 6 годин на прохолодному місці.
5. Дістати рахат-лукум з форми, посипати цукровою пудрою і нарізати кубиками.
Виходить дуже смачно – ось побачите!
Діліться цим класним рецептом з друзями, вони будуть в захваті!