Простий і швидкий рецепт смачної аджики, яку не треба варити

Це простий і швидкий рецепт заготовки аджики. Простота полягає в тому, що аджику не потрібно варити.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Нака і правда

Для приготування знадобиться:

  • помідори – 4 кг;
  • перець болгарський – 1,5 кг;
  • перець чилі – 3 шт;
  • часник – 200 г;
  • оцет (9% -ний) – 200 мл;
  • сіль – 2 ст.л.

Як приготувати холодну аджику з перцю:

1. Помідори спочатку гарненько вимийте, а потім обсушіть.

2. Перець болгарський точно так само як і помідори, вимийте і обсушіьи.

3. Тепер обрізаємо болгарським перцям плодоніжки. А ось насіння можна не видаляти. І це великий плюс, адже вони надають дуже своєрідний смак аджиці!

4. Підготуємо перчик чилі і часник. У перцю чилі зрізаємо плодоніжки. Ситавимо три штучки.

5. Все перекручуємо через м’ясорубку, додаємо оцту і солі.

6. Добре перемішуємо і залишаємо в спокої на одну годину.

7. Через годину ще раз добре перемішуємо і укладаємо в чисті сухі банки.

Зберігати аджику з перцю без варіння найкраще в прохолодному приміщенні (льох, холодильник).

Дуже смачно, свіжо. І всі вітаміни зберігаються. Смачного!