Пружинистий і м’який! Як спекти італійський пиріг «Дванадцять ложок»
Просто, швидко і економно, дуже смачно – ось властивості цього пирога «Дванадцять ложок». Рецепт реально легкий, продукти доступні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 12 ст.л;
- цукор – 12 ст.л;
- олія рослинна – 12 ст.л;
- яйця – 3 шт;
- сіль – щіпка;
- молоко – 12 ст.л;
- лимон – половина;
- вершковий сир – 150 г;
- розпушувач – 8 г;
- пудра цукрова – 3 ст.л.
З’єднуємо яйця з сіллю і збиваємо до білої піни, потім всипаємо цукор і ще 2 хвилини працюємо міксером.
У яєчну масу вливаємо молоко, перемішуємо, всипаємо просіяне борошно, рослинну олію, сік половини лимона і розпушувач. Вимішуємо масу до однорідності.
Форму для випікання застеляємо пергаментом, виливаємо тісто.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо пиріг протягом 35 хвилин.
Ви можете використовувати і мультиварку, випекти пиріг протягом 1 години в режимі «випічка».
Остуджуватися пиріг залишаємо у формі, потім виймаємо, змащуємо кремом: з’єднайте вершковий сир з пудрою і розмішайте до однорідності. За бажанням, прикрашаємо пиріг ягодами або шматочками фруктів.