Пухке і дуже смачне: дріжджове тісто на кефірі. Для пиріжків, пирогів, рулетів, рогаликів і булочок кращого тіста не знайти

Пухке і дуже смачне: дріжджове тісто на кефірі. Для пиріжків, пирогів, рулетів, рогаликів і булочок кращого тіста не знайти.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Складові:

  • 1 стакан – кефіру,
  • 0.5 склянки – олії,
  • 1 пакетик (11 грамів) сухих дріжджів,
  • 1 ч.- ложка солі,
  • 1 ст. ложка – цукру,
  • 3 стакана- борошна

Приготування:

Кефір змішати з олією і трохи підігріти, додати сіль і цукор, борошно просіяти і змішати з дріжджами, влити поступово кефірну суміш і замісити тісто, накрити і поставити в тепло на 30 хвилин.

З цього тіста можна пекти абсолютно все: піцу, пиріжки, булочки (в тісто можна додати ваніль, трохи більше цукру і трохи розтопленого маргарину).

Ви завжди матимете пухку і смачну випічку. Якщо вам здасться що за 30 хвилин воно підійшло не надто добре не турбуйтеся, так і має бути, це тісто піднімається при випічці.

Смачного!