Пухкі та ніжні домашні пиріжків зі смачною начинкою. Їх з’їдають ще гарячими

Гагаузька кухня славиться кулінарними рецептами з давніх-давен. Оригінальні, незвичайні та дуже смачні страви особливо борошняні. Є рецепт неперевершених ґаґаузьких пиріжків зі смачною начинкою, які можна приготувати власноруч. Виходять вони дуже м’які та пухкі. Начинку можете брати будь-яку на свій смак.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта

Інгредієнти:

Тісто:

  • Пшеничне борошно 450 гр.;
  • Чиста вода 260 мл.;
  • Сухі дріжджі 7 гр.;
  • Сіль 1/2 ч. л.;
  • Олія соняшникова.

Начинка:

  • Білокачанна капуста 1 кг.;
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.;
  • Сушена м’ята 1/4 ч. л.;
  • Перець червоний мелений 1/2 ч. л.;
  • Сіль та перець чорний мелений;
  • Петрушка та кріп 1 пучок;
  • Соняшникова олія 5 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. У просіяне борошно покладіть сухі дріжджі, сіль та перемішайте між собою.
  2. Влийте воду тоненькою цівкою та замісіть однорідне й м’яке тісто.
  3. Покладіть його у миску змазану олією, накрийте серветкою та поставте в тепле місце підійматись.
  4. Подрібніть ріпчасту цибулю та покришіть капусту на пласти.
  5. На пательні обсмажте, в олії, цибулю до прозорості. Додайте капусту та смажте, весь час мішаючи. Потрусіть червоним перцем, м’ятою та накривши кришкою тушкуйте до готовності. В кінці покладіть подрібнену зелень.
  6. На робочій поверхні потрусіть борошно, викладіть тісто, промісіть злегка його та розділіть на невеличкі булочки.
  7. Зробіть з них коржики, в середину кожного покладіть ложку начинки, защипніть добре краї тіста та сформуйте плоскі пиріжки по розміру долоні.
  8. На пательні обсмажте, в олії, пиріжки з обох боків до золотистого кольору.
  9. Викладайте готові пиріжки спочатку на паперовий рушник, а потім на блюдо.

Можна подавати до столу.

Смачного!