Пухкі та смачні пряники на кефірі. Рецепт, яким користувалися ще наші бабусі
Пропонуємо ознайомитися з рецептом приготування пряників на кефірі, яким користувалися ще наші бабусі. Неймовірний смак та медовий аромат, не залишать родину байдужими.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта
Інгредієнти:
Тісто:
- Кефір будь-який 350 мл.;
- Цукор пісок 1 скл.;
- Курячий жовток 1 шт.;
- Куряче яйце 1 шт.;
- Мед натуральний 1 ст. л.;
- Рослинна олія 3 ст. л.;
- Сода харчова 1 ч. л.;
- Борошно пшеничне 2 скл.
Глазур:
- Білок курячий 1 шт.;
- Цукор пісок 3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Помістіть в миску яйце, жовток, мед, цукор та збийте міксером.
- Додайте кефір та олію й ще раз збийте.
- Просійте борошно з содою та додайте в суміш.
- Замісіть тісто, але воно не повинно бути крутим.
- Розкатайте тісто товщиною в 1 см та виріжте склянкою кружечки.
- Перекладіть заготовки на деко застелене папером для випічки.
- Випікайте пряники 25 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
- Білок збийте з цукром до білого кольору й розчинення останнього.
- Дістаньте пряники, змажте в 2 шари глазур’ю та поставте готуватися ще на 10 хвилин.
Неймовірно смачні медові пряники на кефірі готові!
Смачного!