П’ять рецептів домашнього сиру. В рази смачніший та корисніший ніж з магазину.
Пропонуємо кілька варіантів приготування сирів в домашніх умовах. Ці сири готуються з різними начинками, тому кожний може приготувати свій улюблений. Тож скоріше занотовуйте рецепти.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена
Класичний сир.
Вам знадобиться:
- Молоко – 1 л.;
- Кефір – 1 л.;
- Сіль – 4 чайні ложки;
- Яйця курячі – 6 шт.;
- Червоний гострий перець – 1 щіпка;
- Тмин – 1 щіпка;
- Часник – 1 зубок;
- Зелень — 15 гр.
Спосіб приготування:
- Налийте в каструлю кефір та молоко.
- Підігрійте суміш, але так, щоб вона не закипіла.
- Збийте яйця та сіль до однорідної маси.
- Перелийте в каструлю з молоком та кефіром.
- Доведіть суміш до кипіння. Коли почне відділятися сироватка, зніміть суміш з плити.
- Подрібніть зелень з часником та додайте в суміш.
- Процідіть через сито. Закрутіть сир в марлю та підвісьте, щоб стекла зайва рідина.
- Покладіть сир під прес в холодильник на 12 годин.
- Смачного!
Домашній сир.
Вам знадобиться:
- Молоко – 2 л.;
- Кефір – 200 гр.;
- Сіль – 2 столові ложки;
- Яйця курячі – 6 шт.;
- Сметана.
Спосіб приготування:
- Налийте в каструлю кефір, молоко та підсоліть.
- Підігрійте суміш, але так, щоб вона не закипіла.
- Збийте яйця та сметану до однорідної маси.
- Перелийте в каструлю з молоком та кефіром.
- Доведіть суміш до кипіння. Коли почне відділятися сироватка, зніміть суміш з плити.
- Процідіть через сито. Закрутіть сир в марлю та підвісьте, щоб стекла зайва рідина.
- Покладіть сир під прес в холодильник на 5 годин.
- Смачного!
Пікантний твердий сир.
Вам знадобиться:
- Скисле молоко – 500 мл.;
- Сіль – 1 столові ложки;
- Яйця курячі – 6 шт.;
- Червоний свіжий, солодкий перець;
- Кріп.
Спосіб приготування:
- Налийте в каструлю молоко та підсоліть.
- Підігрійте суміш, але так, щоб вона не закипіла.
- Збийте яйця до однорідної маси та додайте в каструлю.
- Подрібніть перець та кріп, додайте в суміш.
- Доведіть суміш до кипіння. Коли почне відділятися сироватка, зніміть суміш з плити.
- Процідіть через сито. Закрутіть сир в марлю та підвісьте, щоб стекла зайва рідина.
- Покладіть сир під прес в холодильник на 6 годин.
- Смачного!
Сир з зеленню.
Вам знадобиться:
- Молоко – 3 л.;
- Кефір – 1 л.;
- Сіль – 2 чайні ложки;
- Яйця курячі – 3 шт.;
- Цукор – 2 чайні ложки;
- Жовток – 1 шт.;
- Зелень – 2 столові ложки.
Спосіб приготування:
- Налийте в каструлю молоко.
- Підігрійте, як тільки закипить молоко, додайте кефір.
- Збийте яйця до однорідної маси та додайте в каструлю.
- Процідіть сир, додайте цукор, сіль та зелень.
- Закрутіть сир в марлю та підвісьте, щоб стекла зайва рідина.
- Покладіть сир під прес в холодильник.
- Смачного!
Сир з паприкою.
Вам знадобиться:
- Молоко – 2 л.;
- Лимонна кислота – 0,5 чайної ложки;
- Зелень;
- Базилік;
- Паприка – 1 чайна ложка ;
- Тмин – 1 чайна ложка;
- Кумин – 1 чайна ложка.
Спосіб приготування:
- Закип’ятіть молоко та додайте лимонну кислоту.
- Процідіть через сито, як тільки з’явилися білі пластівці.
- До гарячої суміші додайте подрібнену зелень.
- Додайте спеції.
- Закрутіть сир в марлю та підвісьте, щоб стекла зайва рідина.
- Покладіть сир під прес в холодильник на ніч.
- Для гарного зберігання підсоліть сироватку та покладіть туди готовий сир.
- Смачного!
Пропонуємо приготувати сири за цими рецептами. У вас неодмінно все вийде.