П’ять рецептів смачного домашнього паштету. Господині на замітку

Паштет – це універсальна закуска. Бутерброд з такою намазкою не тільки смачний, але й поживний. Головне, щоб він був приготований вдома без додавання шкідливих домішок. Паштети бувають різні: печінковий, м’ясний, рибний.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта

Пропонуємо ознайомитися з п’ятьма рецептами неймовірно смачного паштету.

  1. Паштет за класичним рецептом.

Складові:

  • Печінка яловича 500 гр.;
  • Шпик 100 гр.;
  • Масло вершкове 100 гр.;
  • Морква 2 шт.;
  • Ріпчаста цибуля 2 шт.;
  • Морська сіль;
  • Перець чорний мелений.

Спосіб приготування:

  1. Очистьте овочі, наріжте дрібно та обсмажте на сковороді разом зі шпиком.
  2. Промийте печінку, видаліть плівки, поріжте невеликими шматками та додайте до овочей.
  3. Посоліть, поперчіть та тушкуйте до готовності.
  4. Теплу суміш печінки з овочами пропустіть через м’ясорубку два рази.
  5. Додайте масло, перемішайте та перекладіть в форму для зберігання в холодильнику.

2. Паштет за рецептом французьких кухарів.

Складові:

  • Ріпчаста цибуля 2 шт.;
  • Яйця курячі 5 шт.;
  • Фарш яловичий 200 гр.;
  • Фарш свинячий 300 гр.;
  • Зелень 1 пуч.;
  • Перець чорний мелений;
  • Морська сіль;
  • Спеції.

Спосіб приготування:

  1. Відваріть в круту 4 яйця та очистьте їх.
  2. Почистьте, помийте та покришіть цибулю й зелень.
  3. Збийте в мисці яйце, додайте фарш, цибулю, зелень, спеції та ретельно перемішайте.
  4. Форму для запікання вистеліть пергаментом та викладіть рівномірно половину фаршу.
  5. Зверху покладіть цілі яйця та накрийте другою половиною м’ясної суміші.
  6. Наверх покладіть два лаврових листочки та шматок вершкового масла.
  7. Запікайте страву у розігрітій до 180 градусів духовці 20 хв.

3. Паштет зі свинячого язика та бринзи.

Складові:

  • Свинячий язик 800 гр.;
  • Бринза 150 гр.;
  • Вершки 33% 100 мл.;
  • Перець чорний мелений;
  • Морська сіль;
  • Вершкове масло 50 гр.

Спосіб приготування:

  1. Відваріть та очистьте язик.
  2. З’єднайте його з вершками й бринзою та подрібніть блендером до однорідної маси.
  3. Додайте солі, перцю та перекладіть суміш у ємність для зберігання.
  4. Розтопіть масло та залийте ним верх паштету.
  5. Охолоджену страву поставте до холодильника.

4.  Паштет з скумбрії.

Складові:

  • Скумбрія свіжоморожена 1 шт.;
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.;
  • Морква 1 шт.;
  • Вершки 33% 100 мл.;
  • Перець чорний мелений;
  • Морська сіль;
  • Апельсин 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Розморозьте, випатрайте, помийте та начиніть скумбрію шматочками апельсину.
  2. Запікайте рибу в духовці до готовності, потім обберіть м’ясо та разом з цедрою апельсину подрібніть блендером.
  3. Почистьте, подрібніть та обсмажте на пательні моркву й цибулю.
  4. Додайте спеції та подрібніть овочі блендером.
  5. Охолоджені вершки збийте міксером.
  6. Змішайте рибу, овочі та вершки. Паштет готовий!

5. Паштет з курячої печінки та яблук.

Складові:

  • Печінка куряча 300 гр.;
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.;
  • Яблуко 1 шт.;
  • Перець чорний мелений;
  • Морська сіль;
  • Вершкове масло 50 гр.

Спосіб приготування:

  1. Очистьте та покришіть цибулю, а печінку промийте й поріжте на шматки.
  2. Далі обсмажте їх на пательні до готовності.
  3. Помийте та натріть на тертці яблуко й додайте до печінки.
  4. Додайте ще масло й спеції та тушкуйте до м’якого стану.
  5. Подрібніть тушковані інгредієнти, перекладіть в форму для зберігання та після охолодження, поставте в холодильник.

Приємного апетиту!