Рецепти тіста для чебуреків. Завжди виходять хрусткими та соковитими.
Як приготувати тісто для чебуреків знає будь-яка господиня. Це дуже смачна та улюблена всіма страва. Але, щоб тісто для чебуреків було хрустким, ніжним та з бульбашками, потрібно знати деякі секрети його приготування.
Пропонуємо ознайомитись з переліком кращих та перевірених рецептів чудового тіста для чебуреків.
Про це пише Мій Світ, із посиланням на Доброта
- Тісто на воді.
Рецепт цього тіста простий, чебуреки виходять хрусткими, вживають їх навіть холодними.
Інгредієнти:
- Чиста вода 250 мл.;
- Пшеничне борошно 300 гр.;
- Рослинна олія 1 ст. л.;
- Сіль 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Налийте в глибоку миску воду, додайте сіль, олію, борошно та замісіть однорідну в’язку масу.
На потрушений борошном стіл покладіть тісто та починайте місити його руками.
Добре вимішуйте, увесь час додавайте по трішки борошно, аж поки тісто не стане еластичним та не буде липнути до рук.
Покладіть його для чебуреків у харчовий пакет та приберіть до холодильника.
Через пів години, тісто готове для приготування чебуреків.
2. Заварне тісто.
Приготоване за цим рецептом тісто виходить дуже ніжним та надзвичайно еластичним. Його можна розкачувати в тоненький пласт, бо воно ніколи не порветься, особливо коли почнете його смажити та перевертати.
Інгредієнти:
- Чиста вода 300 мл.;
- Пшеничне борошно 600 гр.;
- Куряче яйце 1 шт.;
- Рослинна олія 1,5 ст. л.;
- Горілка 1 ст. л.;
- Сіль ½ ч. л.
Спосіб приготування:
Налийте в глибоку миску воду, додайте сіль, олію, доведіть до кипіння та вимкніть вогонь.
До окропу, по троху всипте борошно 2/3 частини та весь час мішайте суміш дерев’яною ложкою.
Охолодіть, але щоб тісто було ще теплим.
До заварного тіста додайте яйце та горілку, добре перемішайте, щоб утворилась однорідна маса.
На потрушену борошном поверхню викладіть тісто та починайте місити його руками.
Добре вимішуйте, увесь час додавайте по трішки борошно, аж поки тісто не стане еластичним та не буде липнути до рук.
Покладіть його у харчовий пакет та перенесіть до холодильника.
Через пів години, з тіста можна ліпити чебуреки.
Приготоване за цим рецептом тісто, можна зберігати у холодильнику на протязі доби.
Смачного!