Рецепт для тих, хто не любить заморочуватися, але хоче спекти свою, гарну, смачну і пухнасту пасочку. Рецепт насправді простий і чудовий водночас. Якби дізналася хто його автор – розцілувала б!
Рецепт для тих, хто не любить заморочуватися, але хоче спекти свою, гарну, смачну і пухнасту пасочку. Рецепт насправді простий і чудовий водночас. Якби дізналася хто його автор – розцілувала б!
Дуже легко та смачно! Готуйте на здоров ‘я!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Будка
Вам знадобиться:
- 500 мл молока,
- 50 г свіжих дріжджів,
- 1,3 кг борошна,
- 6 яєць,
- 200 г масла,
- 300 г цукру,
- 300 г родзинок,
- 1 ч. ложка ванільного цукру.
Найлегша в приготуванні паска готується так:
Молоко трохи підігріти, розчинити в ньому дріжджі. Додати 500 г борошна, добре розмішати. Поставити в тепле місце. Накрити рушником. Опара повинна збільшитися вдвічі.
Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром до білого кольору. Білки збити з дрібкою солі в стійку піну.
Додати до опари розтерті жовтки і перемішати. Додати розм’якшене масло, перемішати. Додати збиті білки, акуратно перемішати.
Частинами додавати борошно, просіваючи його. Щойно тісто почне трохи відставати від столу і від рук, припинити додавати борошно. Тісто має бути рідкувате, м’яким. Дати тісту добре піднятися.
Додати родзинки або цукати. Вимісити і дати піднятися.
Тісто покласти на стіл, ножем розділити його на частини. Кожен шматочок тіста акуратно і дуже ніжно обкатати в руках, надаючи йому форму кулі і потім обережно опустити в форму. Форми поставити на деко і накрити серветкою. Через 10–15 хв поставити в духовку, нагріту до 100 градусів. Випікати паску 10 хв. Потім збільшити температуру до 180–190 градусів і випікати до готовності. Для маленької форми треба 25 хв, великі форми випікати хвилин 35–40.
Готові паски витягти з духовки, 10 хв дати постояти на столі, дістати з форм.
Ну ось і все. Якщо ви початківець в цій не легкій справі, то цей рецепт саме для вас.
Готуйте і нехай все у вас вдається!
Веселих свят та смачної пасочки!