Рецепт домашнього тонкого лаваша: 40 штук за годину. Просто і смачно!
Мені дуже подобається лаваш, я його вживаю замість хліба. Але, щоб знайти в продажі дійсно смачний продукт, треба сильно постаратися. Тому я вирішила готувати його сама, у себе на кухні.
Перепробувавши безліч рецептів, я, нарешті, знайшла ідеальний варіант для себе. Тепер, протягом години, я можу приготувати до 40 коржів. У рецепті я вказала кількість інгредієнтів на одну порцію – 20 штук.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Отже, для початку, приготуємо всі необхідні продукти:
- Сухі дріжджі – 5 грам (за бажанням)
- Сіль – 5 грам
- Цукор – ½ чайної ложки
- Рослинна олія – 20 грам
- Тепла кип’ячена вода – 200 грам
- Борошно – 600 грам
У зручній посуді змішуємо всі інгредієнти і замішуємо ніжне еластичне тісто. Ділимо його на 16-20 однакових шматочків. Це залежить від величини Вашої сковороди. Загорніть тісто в харчову плівку і дайте постояти, в теплі, 20 хвилин.
Тепер розкатуємо кожен шматок в тонкий млинець, а потім, ще, акуратно, розтягуємо руками. Вони повинні бути максимально тонкими.
Смажимо на добре розігрітій сухій сковороді по пару секунд з обох сторін. Коли перекладете на тарілку, потрібно відразу, поки лаваш ще не охолов, скропити водою. Це необхідно для того, щоб він не пересох. Готовий корж покриваємо плівкою.
Сподіваюся, у Вас все вийшло і Ви, так само, як і я, з задоволенням користуєтеся цим простим, але смачним рецептом.