Рецепт натуральної підгодівлі для збільшення зав’язей на ваших помідорах

Що б там не казали, але кожна городня рослина, так чи інакше, потребує підгодівлі , і томати в цьому випадку – не виняток. У цій статті хочемо розповісти вам спосіб збільшення врожаю, завдяки якому кількість помідорів збільшилася практично в два рази .

Так, такого результату дійсно можна добитися, притому використовувати при цьому ми будемо виключно натуральні компоненти, купити які можна в кожній аптеці або спеціалізованому магазині.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Отже, відразу зазначимо, що в цій статті мова піде про позакореневу обробку, завдяки якій рослини не тільки будуть надійно захищені від фітофторозу, а й у їх плодів помітно покращиться смак.

До складу розчину, який буде використовуватися в цій процедурі, входить:

  • молоко;
  • вода;
  • борна кислота;
  • йод.

Дані компоненти потрібно з’єднати в такий спосіб:

– Наберіть у відро 9 літрів води і додайте в неї літр молока будь-якої жирності;

– В окрему посудину налийте 0,5 л гарячої води і додайте в неї 0,5 ч.л. борної кислоти, помішуйте до тих пір, поки вона повністю не розчиниться;

– Далі виливаємо розчин борної кислоти в відро і додаємо 10 крапель йоду (для зручності можна використовувати піпетку). Ось, власне, і все, підгодівля готова до застосування .

Перед її приготуванням бажано наочно оцінити кількість кущів, які ви плануєте обробити, щоб визначитися з необхідною кількістю інгредієнтів, так як даний розчин потрібно використовувати відразу, не залишаючи на потім , щоб він не втратив свої властивості.

Витрачається він, до речі, дуже економно, тому кущики можна обприскувати ретельно, з усіх боків – від цього буде тільки краще.

Даним способом потрібно підгодовувати помідори тричі за сезон – в момент появи бутонів, в період цвітіння і коли з’являються перші плоди. Це добриво виходить дуже поживним, за рахунок чого томати ростуть, розвиваються і плодоносять в максимальному комфорті.