Рецепт пирога “Фар Бретон”, який я дуже довго шукала! Це ідеальний десерт
Ніжний смак пирога з ароматом чорносливу це ідеальний десерт.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти:
борошно – 1 стакан;
яйця – 3 шт;
молоко – 300 мл;
чорнослив – 1 стакан;
цукор – 100 г;
сіль – щіпка;
масло вершкове – 5 ст.л;
чай чорний – 1 стакан;
родзинки – 0.25 склянки;
ванільний екстракт 0.25 ч.л.
Приготування
Блендером збиваємо яйця і змішуємо їх з молоком, сіллю, розтопленим вершковим маслом і ванільним екстрактом, цукром.
Просіваємо борошно і додаємо його в тісто порційно. У вас повинно вийти рідке тісто, накриваємо його плівкою і ставимо на 3 години в холодильник. В ідеалі – на всю ніч.
Чорнослив і ізюм заливаємо гарячим чаєм. Після того, як маса охолоне, накриваємо ємність і залишаємо сухофрукти ще на 30 хвилин.
Форму для запікання накриваємо пергаментом і змащуємо її вершковим маслом.
Тісто збиваємо і виливаємо в форму.
Сухофрукти виймаємо з чаю, даємо трохи стекти і розподіляємо по поверхні тіста.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 50 – 60 хвилин.
Готовий пиріг посипаємо пудрою і подаємо з кульками морозива. Можна зробити сметанний крем – сметану збийте з цукровою пудрою і подавайте з кремом, поливши кожен шматочок.