Рецепт смачної картопляної запіканки з фаршем і грибами

Дуже ситна і смачна картопляна запіканка! Те, що потрібно для сімейної вечері. Завдяки сметанній заливці, страва вийде соковитою і неповторною! Готується дуже просто, тому впорається навіть недосвідчений кулінар. Така запіканка точно сподобається вашим рідним, і ви ще не раз її приготуєте.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами mandarynka.com.ua

Які продукти потрібні:

  • 100-150 г будь-яких свіжих грибів;
  • шість картоплин;
  • 400 г будь-якого фаршу або суміші із різних;
  • сир твердих сортів;
  • одна ріпчаста цибуля;
  • 250 мл сметани;
  • одне куряче яйце;
  • два зубчики часнику;
  • сіль і чорний перець на ваш смак.

Готуємо смачну картопляну запіканку з фаршем і грибами

З картоплі зрізаємо шкірку, ріжемо тоненькими скибочками і проварюємо в киплячій воді протягом однієї хвилини.

Цибулину ріжемо півкільцями, гриби – маленькими квадратними шматочками. Додаємо грибочки в фарш, солимо, перчимо і мішаємо.

Для заливки в сметану видавлюємо часник, розбиваємо яйце, солимо, перчимо і гарненько мішаємо.

Форму змащуємо олією і викладаємо рівномірним шаром половину картоплі, трохи солимо, перчимо і зверху кладемо цибулю.

Наступним шаром викладаємо фарш з грибами, який посипаємо тертим сиром.

Останнім шаром викладаємо решту картоплі, яку теж потрібно посолити і поперчити.

Виливаємо на інгредієнти приготовлену заливку і поміщаємо на сорок хвилин-годину в духовку. Готуємо при 180-200 °.

Коли буде до кінця залишатися п’ять хвилин, посипаємо запіканку сиром, щоб він розплавився.