Розкішне гаряче до вечері: запіканка по-французьки
Така ситна запіканка з м’яса і грибів, прекрасно підходить навіть в якості святкової страви.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- філе куряче – 400 г;
- печериці – 250 г;
- цибуля – 1 шт;
- вершки жирні – 250 мл;
- картопля – 700 г;
- сир твердий – 200 г;
- масло вершкове – 20 г;
- молоко – 100 мл;
- сіль, перець, спеції і зелень за смаком.
Відварюємо картоплю і перетворюємо її в пюре, з’єднуємо з молоком і вершковим маслом.
Гриби ріжемо на невеликі шматочки, цибулю – маленькими кубиками.
Розігріваємо олію і обсмажуємо гриби до напівготовності, додаємо цибулю і смажимо масу до готовності, поки не випаруватися вся рідина. За пару хвилин до закінчення обсмажування, додаємо сіль, перець і за смаком – нарізану зелень.
М’ясо, можна взяти будь-яке, не тільки куряче філе, промиваємо і просушуємо, ріжемо на невеликі шматочки і обсмажуємо на рослинний олії, солимо, перчимо і додаємо спеції за смаком.
З’єднуємо м’ясо і гриби, перемішуємо і вливаємо вершки, змішуємо і на невеликому вогні тушкуємо хвилин 7.
Викладаємо у форму для запікання рівним шаром картопляне пюре, зверху розподіляємо рівним шаром м’ясо з грибами і посипаємо страву натертим на грубій терці сиром.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо запіканку 10 хвилин.