Секрет картопляних зразів з м’ясом запечених в духовці

Якщо Ви даненько не коштували чогось смачненького, то рецепт цієї вкуснятини саме для вас.

Картопляники (картопляні зрази) – традиційна українська страва. Готується з вареної картоплі з різними начинками. У нашому рецепті м’ясна начинка.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Публікація

Смачна страва якою може поласувати ваша сім’я а також поділіться нею з друзями. Вони точно зацінять ваші старання!

Необхідні інредієнти:

• картопля – 700 г,

• вершкове масло – 60 г,

• молоко – 50 мл,

• твердий сир – 200 г,

• кріп – 50 г,

• свинячий фарш – 350 г,

• яйце – 2 шт.,

• цибуля – 1 шт.,

• часник – 2 зуб.,

• сіль,

• чорний перець (мелений) – за смаком.

Процес приготування

Картоплю відваріть і розімніть в пюре. Потім додайте в нього білок одного яйця, вершкове масло, молоко і спеції. Перемішайте всі інгредієнти до утворення однорідної маси.

У фарш додайте дрібно порізану цибулю, пропущений через прес часник, сіль, перець і 1 яйце. Все ретельно перемішайте.

Сир поріжте невеликими кубиками й кожен загорніть в шматочок фаршу. Потім, м’ясні кульки обгорніть картопляним пюре. Так повторюйте доти, поки не закінчаться інгредієнти.

Форму для запікання змастіть невеликою кількістю вершкового масла, викладіть в неї зрази і або змастіть кожну збитим жовтком, або посипте все натертим на великій тертці сиром. Запікайте в розігрітій до 190°C духовці близько 40 хвилин до утворення приємною золотистої скоринки.

Готові зрази подавайте до столу зі сметаною або вершковим соусом. 

Також ви можете замінити м’ясну начинку на будь-яку іншу, яка припаде вам до смаку, — смажені печериці, яйця з зеленню або сир з шинкою.

Смачного!