Сирна паска. Виходить дуже смачна та корисна, та не потребує випікання
Сирна паска – це надзвичайно смачний та корисний традиційний десерт на Великдень. Для приготування вибирайте свіжий та якісний м’який сир у перевірених продавців. Якщо приготуєте паску за цим рецептом, родина буде на сьомому небі від задоволення.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта
Інгредієнти:
- Домашній сир 0,5 кг.;
- Курячі жовтки 2 шт.;
- Цукор пісок 1 склянка;
- Вершкове масло 100 гр.;
- Сметана 20% 100 гр.;
- Лимонна цедра 1 шт.;
- Мак 2 ст. л.;
- Абрикосовий джем 3 ст. л.;
- Курага 50 гр.;
- Загущувач для вершків 1-2 пак.
Спосіб приготування:
- Протріть сир за допомогою сита чи збийте блендером до однорідного стану.
- До сметани додайте загущувач та збийте у пишну масу.
- До курячих жовтків додайте цукор та збийте до утворення білої маси.
- З’єднайте сметанну масу, сир, м’яке вершкове масло та перемішайте.
- Поставте цю суміш на мінімальний вогонь, нагрійте до утворення бульбашок, зніміть з вогню та мішаючи введіть жовтки збиті з цукром.
- Суміш, яку отримали розділіть на три однакові частини.
- До першої додайте терту на дрібну терку лимонну цедру.
- До другої промитий у теплій воді та висушений мак.
- До третьої абрикосовий джем та подрібнену у блендері курагу.
- Форму застеліть марлею, викладіть у неї сирну масу з цедрою та поставте до холодильника охолоджуватись хвилин на 30.
- Потім викладіть масу із маком та поставте до холодильника охолоджуватись хвилин на 30.
- Після покладіть масу з джемом й курагою та розрівняйте.
- Згорніть краї марлі всередину, притисніть верх вантажем та поставте в холодильник до ранку. Під форму знизу підставте миску, в яку буде витікати сироватка.
- Коли сирна паска буде готова, накрийте її тарілкою та переверніть.
- Верх декоруйте розтопленим білим шоколадом, подрібненими горіхами або різнокольоровою присипкою.
Смачного!