СИРНИК, ЯКОГО ЩЕ НІХТО НЕ ЇВ – КАРАМЕЛЬНИЙ З ЧОРНОСЛИВОМ. ТАКУ СМАКОТУ ПОДАЮТЬ ЛИШЕ В ДОРОГИХ РЕСТОРАНАХ, АЛЕ МИ РОЗКРИЄМО РЕЦЕПТ
Пропоную приготувати дуже смачний і красивий десерт – карамельний сирник з чорносливом.
Готується такий сирник досить легко і просто – його зможе приготувати навіть господиня чи господар без досвіду.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
Якщо чорнослив попався м’який – можете його не замочуйте в окропі перед викладанням на тісто.
Інгредієнти для приготування карамельного сирника:
Тісто:
- Какао (порошок) – 2 столові ложки;
- Масло вершкове – 120 грам;
- Борошно пшеничне – півтори столових ложки;
- Розпушувач – 1 чайна ложечка;
- Цукор – 2 столові ложки;
- Сметана – 2 столові ложки.
Начинка:
- Згущене молоко – 180 грам;
- Крохмаль – 2 столові ложки;
- Сир – 350 грам;
- Чорнослив – 150 грам;
- Яйця – 2 штучки.
Як готується карамельний сирник:
Вершкове масло розтопіть разом з какао.
В окремій ємності перемішайте просіяне борошно з розпушувачем, додайте сметану і засипте цукром. Ретельно вимішуйте. Потім додайте шоколадну масу і гарненько замісіть тісто.
Форму для випікання застеліть пергаментним папером. З тіста зробіть дно і бортики, трохи тіста залиште.
Тепер займемося начинкою. Перемішайте сир з яйцями, додайте крохмаль і згущене молоко. Отриману масу кидайте в блендер і гарненько подрібніть. Чорнослив залийте окропом на 5 хвилинок.
Потім дістаньте чорнослив з води і викладіть його першим шаром на дно форми з тістом. Потім залийте начинку. Тісто, яке залишилось натріть на крупній тертці і покладіть зверху на начинку.
Тепер відправляємо це все в духовку на 45 хвилинок при 180 градусах. Перед подачею десерт повинен повністю охолонути!
Смачного!