Сливова аджика з базиліком і болгарським перцем. Кетчуп у нашій родині тепер не купують

Сливова аджика з базиліком і болгарським перцем. Кетчуп у нашій родині тепер не купують. Соуси зі слив – більш незвичайні, вони відрізняються кисло-солодким смаком. Велика кількість зелені і часнику в цьому рецепті робить аджику пряною, а фіолетовий базилік надає незвичайний відтінок.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами bbcccnn.org

Необхідні продукти:

2 кг слив; 100 г часнику; 1 кг червоного болгарського перцю; по 1 пучку (приблизно по 50 г) свіжих кропу, петрушки, фіолетового базиліку; 2 столових ложки кетчупу; 2 столових ложки солі; 80 г цукру; 5 бутонів гвоздики або половина чайної ложки порошку гвоздики; чверть чайної ложки подрібненого чорного перцю.

Для такої кількості продуктів знадобиться 5 півлітрових банок. Їх необхідно ретельно вимити, приділяючи особливу увагу горловині, оскільки в цій частині накопичується найбільше забруднень.

Банки стерилізувати над парою протягом 5 хвилин. Кришки обполоснути окропом. Можна стерилізувати банки і в мікрохвильовці. Для цього налити в них води на 3-4 см, помістити в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини при максимальній потужності.

Для приготування сливової аджики можна використовувати будь-який сорт плодів, але Угорка краще, так як має виражену солодкістю і з неї легко видаляти кісточки. Саме з таких плодів роблять чорнослив.

Кетчуп в рецепті можна замінити томатною пастою.

Етапи консервування:

Зелень, сливи і перець помити. Сливи розібрати на половинки, вийняти кісточки, болгарський перець очистити від насіння і розрізати на смужки. В окремий посуд видавити часник через прес.

Сливи, всю зелень і солодкий перець перебити блендером в пюре або прокрутити їх через м’ясорубку. У пюре всипати цукор, сіль, кетчуп або томатну пасту, гвоздику чорний перець. Добре перемішати.

Довести аджику до кипіння, зменшити вогонь, варити продукт 20 хвилин. Всипати подрібнений часник, продовжувати варити ще 5-7 хвилин. При необхідності досолити за смаком.

Розкласти гарячу сливову аджику в підготовлені банки, закатати. Банки розмістити кришками вниз під ковдру. Через день, коли вони повністю охолонуть, прибрати їх в темне місце для зберігання.

Ніщо так не доповнює смак страви, як соус. Зробити заготовки зі слив на зиму зовсім не складно. Пряна аджика з базиліком і перцем відмінно доповнить м’ясні страви. При бажанні в ній можна маринувати свинину.

Цікаво! Слива відноситься до сімейства мигдалеві, вона в близькій спорідненості з персиками, вишнями, абрикосами і мигдалем. Слива багата на вітамін Р, який зміцнює кpoвоносні судини, знижує кpoв’яний тиск. Багато в плодах і калію з фосфором.