Смачне універсальне заварне тісто для вареників, пельменів, поз, чебуреків …
Це не тісто, а просто пісня! Ніжне, еластичне, податливе, приємне в роботі і дуже смачне! Що пельмені, що вареники або чебуреки завжди з ним виходять просто дивовижні. А ще з нього можна приготувати дуже смачні манти, пози, пироги і листкові коржі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадник
Складові:
- -1 Яйце
- -Сіль
- -3 Склянки борошна
- -1 Ст.л. рослинного масла
- -1 Склянку окропу
Приготування:
До яйця додаємо сіль і збиваємо виделкою.
Потім додаємо 3 склянки борошна і 1 ложку рослинної олії.
Гарненько перемішуємо і додаємо 1 склянку окропу (не бійтеся, клею не буде)
Вимішуємо ложкою.
А потім замішуємо руками (якщо необхідно, додаємо трохи борошна)
Смачного!
Тісто на мінералці для пельменів і вареників
Складові:
- -1 Стакан мінеральної газованої води,
- -1 Яйце,
- -0,5 Чайної ложки солі,
- -0,5 Чайної ложки цукру,
- -4 Столові ложки масла рослинного,
- -борошно (скільки увійде).
Приготування:
У мисці з’єднайте всі складові, крім борошна. Муку підсипайте поступово. Замісити м’яке еластичне тісто. Воно повинно вийти блискучим і не повинно прилипати до рук і столу.
Ліпимо вареники або пельмені. Це тісто можна варити, тушкувати і навіть пекти. Воно підійде і для чебуреків, але тоді в тісто не додавайте яйце.
Смачного!