Смачні маринади для курки в духовці. М’ясо виходить дуже м’яким та ніжним.

За допомогою цих маринадів куряче м’ясо виходить дуже м’яким, смачним та ароматним.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Годинник

Гострий маринад

Для приготування потрібно:

  • оливкова олія – 4 ст. л.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • лаврове листя – 2 шт.;
  • сіль (за смаком);
  • перець чилі (за смаком);
  • паприка (за смаком).

Покрокове приготування:

  1. Почистити та дрібно нарізати цибулю.
  2. Всі інгредієнти з’єднати та перемішати.
  3. Приготовленою сумішшю натерти м’ясо, залишити на 6-8 годин.

Пікантний пивний маринад

Для приготування потрібно:

  • мед – 150 г;
  • соєвий соус – 200 мл;
  • часник – 2 зубчики;
  • пиво – 200 мл;
  • розмарин – 1 гілочка;
  • червоний перець – 1 стручок.

Покрокове приготування:

  1. Часник почистити та пропустити через прес.
  2. Всі інгредієнти з’єднати, перемішати.
  3. Курку залити маринадом, помістити на ніч в холодильник.

Маринад італійський

Для приготування потрібно:

  • оливкова олія – 5 ст. л.;
  • часниковий порошок – 1 ч. л.;
  • сік лимона – 25 мл;
  • перець (за смаком);
  • сухі італійські трави (за смаком);
  • сіль (за смаком).

Покрокове приготування:

  1. Куряче філе порізати на невеликі шматочки.
  2. Посипати м’ясо спеціями.
  3. Влити оливкову олію та сік лимона, перемішати.
  4. Маринувати 30 хвилин.

Вишуканий пряний маринад

Для приготування потрібно:

  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • сік лимона – 30 мл;
  • червоний мелений перець (за смаком);
  • сіль (за смаком).

Покрокове приготування:

  1. Цибулю і часник почистити та нарізати.
  2. До нарізаних овочів додати спеції, перемішати.
  3. Влити лимонний сік.
  4. Куряче філе залити приготовленим маринадом, відставити на 6-8 годин.

Маринад на основі вина

Для приготування потрібно:

  • оливкова олія – 8 ст. л.;
  • сухе червоне вино – 400 мл;
  • чебрець (за смаком);
  • розмарин – 1 гілочка;
  • перець (за смаком);
  • сіль (за смаком).

Покрокове приготування:

  1. Всі інгредієнти з’єднати, перемішати.
  2. М’ясо залити маринадом.
  3. Маринувати 1 годину.

Смачного!