Смачні та ситні м’ясні пальчики. Ті самі що ми так любити в дитинстві

Таких пальчиків вже давно ніхто не готує, бо з ними дуже багато роботи. Приготуйте їх хоча б на свято, щоб приємно вразити рідних смачною стравою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта

Інгредієнти:

Фарш курячий 1 кг.;

Ріпчаста цибуля 1 шт.;

Курячі яйця 2 шт.;

Кукурудзяне борошно 2 ст. л.;

Пшеничне борошно 2 ст. л.;

Спеції 2 ч. л.;

Сік із свіжого лимона 2 ст. л.;

Вершкове масло 200 гр.;

Твердий сир 100 гр.;

Свіжий кріп 2 гілки;

Розпушувач для тіста;

Майонез легкий;

Олія рослинна.

Спосіб приготування:

До курячого фаршу додайте спеції, декілька столових ложок майонезу, подрібнену в пюре цибулю, перець, сіль та добре перемішайте.

На терці з дрібними отворами натріть сир, поріжте на довгі шматки масло та пошинкуйте кріп.

На стіл постеліть харчову плівку та покладіть невелику кількість фаршу й ложкою тонко розрівняйте його.

Шматок вершкового масла обмокніть в зелень кропу, покладіть на середину пласта з фаршу та згорніть його у вигляді пальчика, допомагаючи собі плівкою. Обкачайте пальчик борошном.

В наступний пальчик обмокніть масло у тертий сир. Половина пальчиків повинна бути з сиром, половина з кропом.

Покладіть пальчики в морозильну камеру на 30 хвилин.

З’єднайте яйце з лимонним соком, куркумою, паприкою, вичавленим через прес часником, водою, розпушувачем, перцем, сіллю, борошном кукурудзяним та пшеничним. Добре перемішайте до консистенції густої сметани.

На пательні розігрійте рослинну олію та смажте в ній пальчики попередньо вмочені в кляр. Смажте з обох сторін до золотистого кольору.

Смачного!