Солодкі пиріжки в духовці з швидкого дріжджового тіста
Пиріжки виходять м’якими і залишаються свіжими на наступний день.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування тіста вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 700 г;
- вода – 350 г;
- олія рослинна – 70 г;
- живі дріжджі – 50 г;
- сіль – половина ч.л;
- цукор – 6 ст.л.
Для приготування начинки візьміть:
- яблука – 5 шт;
- цукор – 25 ч.л;
- абрикоси – 15 шт.
Дріжджі змішуємо з цукром і розтираємо виделкою. Вливаємо теплу воду і вимішуємо до однорідності. Досипаємо 6 ст.л. борошна, вимішуємо накриваємо рушником і ставимо на 40 хвилин в тепле місце.
Яблука і абрикоси ріжемо на невеликі кубики і змішуємо.
В опару домішувати просіяне борошно – половину вимішуємо, солимо і додаємо рослинну олію. Вимішуємо. Борошно краще просіяти 2 рази – тоді воно насититься киснем і пиріжки будуть дуже м’якими і повітряними.
Робочу поверхню присипаємо борошном і вимішуємо тісто, додаючи борошно. Тісто може взяти всю муку за рецептом або трохи менше.
Тісто відразу ділимо на шматочки і обкатуємо їх в кульки.
Розкатуємо кульки в коржі, кладемо начинку, посипаємо її цукром і формуємо пиріжки.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо пиріжки, можна залишити їх на 5 – 10 хвилин.
Змащуємо пиріжки збитим яйцем.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 25 хвилин.