Тертий пляцок з яблуками із ніжно вишневою кислинкою.

Якщо мені захотілося чогось солоденького, тоді перш за все печу смачний пляцок з яблуками, у якості експеременту до солодких яблук додала вишні, які своєю кислинкою вдало збалансували смак цього шедевра. Можна у якості начинки додати також ревінь. Мої рідні у захваті від цього пляцка.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Pelensky.pro

Інгредієнти:

  • 200 гр маргарину
  • 5 яєць
  • 200 гр сметани
  • 200 гр цукру
  • 600 гр муки(може забрати більше)
  • 1 п порошку до печева
  • 1кг свіжих яблук(або 1 л банка закручених)
  • кориця мелена
  • консервовані, або свіжі вишні

Приготування:

Маргарин потерти на терці, додати сметану, цукор, 2 цілі яйця і 3 жовтки. Все добре вимішуємо та додаємо просіяну муку і порошок до печива.

Замішуємо тісто та ставимо його на годину в холодильник. Готове тісто ділимо на 2 частини в пропорції 3:1.

Яблука: очищуємо та ріжемо пластинками, відварюємо 20 хв у цукровому сиропі, даємо остинути та зливаємо зайву рідину. Білки, які залишились з 3 яєць збиваємо.

Викладаємо на деко більшу частину тіста, зверху посипаємо корицею, тоді викладаємо шар яблук

по яблуках вишні

а вже тоді збиті білки.

Беремо тісто, яке залишилось та тремо на грубій терці(просто щипаємо поверх білків).

Випікаємо у розігрітій до 180градусів духовці 40 хвилин.

Дати готовому виробу добре остигнути.

Смачного!

Не вдається скопіювати.