Тертий пляцок з яблуками із ніжно вишневою кислинкою.
Якщо мені захотілося чогось солоденького, тоді перш за все печу смачний пляцок з яблуками, у якості експеременту до солодких яблук додала вишні, які своєю кислинкою вдало збалансували смак цього шедевра. Можна у якості начинки додати також ревінь. Мої рідні у захваті від цього пляцка.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Pelensky.pro
Інгредієнти:
- 200 гр маргарину
- 5 яєць
- 200 гр сметани
- 200 гр цукру
- 600 гр муки(може забрати більше)
- 1 п порошку до печева
- 1кг свіжих яблук(або 1 л банка закручених)
- кориця мелена
- консервовані, або свіжі вишні
Приготування:
Маргарин потерти на терці, додати сметану, цукор, 2 цілі яйця і 3 жовтки. Все добре вимішуємо та додаємо просіяну муку і порошок до печива.
Замішуємо тісто та ставимо його на годину в холодильник. Готове тісто ділимо на 2 частини в пропорції 3:1.
Яблука: очищуємо та ріжемо пластинками, відварюємо 20 хв у цукровому сиропі, даємо остинути та зливаємо зайву рідину. Білки, які залишились з 3 яєць збиваємо.
Викладаємо на деко більшу частину тіста, зверху посипаємо корицею, тоді викладаємо шар яблук
по яблуках вишні
а вже тоді збиті білки.
Беремо тісто, яке залишилось та тремо на грубій терці(просто щипаємо поверх білків).
Випікаємо у розігрітій до 180градусів духовці 40 хвилин.
Дати готовому виробу добре остигнути.
Смачного!