Тортик виходить високим, дуже красивим і дуже смачним “Маковий торт”.

Всі, хто спробував його хоч раз приготувати – просто в захваті від нього. Нічого складного, а результат неперевершений.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок

Маковий бісквіт:

  • Яйця – 6 шт, цукор – 120 г.
  • Мука – 120 г.
  • Вершкове масло (розтоплене) – 100 г.
  • Мак (мелений) – 100 г.

Покроковий рецепт приготування:

Білки збити з цукром до крутих піків. До них поступово додати жовтки, масло, мак, муку. Тісто готове!

Випікаємо 40 хвилин при 180°.

Шоколадний корж:

  • Мука – 80 г, какао – 30 г.
  • Яйця – 2 шт., цукор – 100 г.
  • Розпушувач – 5 г.
  • Вода (гаряча) – 90 г, олія – 40 г.

Покроковий рецепт приготування:

Яйця збити з цукром, додаємо муку, какао, розпушувач, добре вимішуємо і додаємо воду і олію. Випікаємо 25 хвилин при 180°.

Маковий бісквіт розрізаємо на два коржі.

Крем заварний:

200 г молока+200 г цукру ставимо на плиту і доводимо до кипіння, окремо розмішуємо 200 г молока+2 столові ложки муки+2 столові ложки крохмалю, виливаємо в гаряче молоко і весь час помішуючи доводимо до загустіння. Коли вистигне додаємо 500 г масла і збиваємо.

Для обмазки торта, до крему, що залишився, додаємо 70 г меленого маку.

Форма – діаметром 24 см.

Рецепт – Галя Лилик.

Смачного вам!

Не вдається скопіювати.