Тортик виходить високим, дуже красивим і дуже смачним “Маковий торт”.
Всі, хто спробував його хоч раз приготувати – просто в захваті від нього. Нічого складного, а результат неперевершений.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок
Маковий бісквіт:
- Яйця – 6 шт, цукор – 120 г.
- Мука – 120 г.
- Вершкове масло (розтоплене) – 100 г.
- Мак (мелений) – 100 г.
Покроковий рецепт приготування:
Білки збити з цукром до крутих піків. До них поступово додати жовтки, масло, мак, муку. Тісто готове!
Випікаємо 40 хвилин при 180°.
Шоколадний корж:
- Мука – 80 г, какао – 30 г.
- Яйця – 2 шт., цукор – 100 г.
- Розпушувач – 5 г.
- Вода (гаряча) – 90 г, олія – 40 г.
Покроковий рецепт приготування:
Яйця збити з цукром, додаємо муку, какао, розпушувач, добре вимішуємо і додаємо воду і олію. Випікаємо 25 хвилин при 180°.
Маковий бісквіт розрізаємо на два коржі.
Крем заварний:
200 г молока+200 г цукру ставимо на плиту і доводимо до кипіння, окремо розмішуємо 200 г молока+2 столові ложки муки+2 столові ложки крохмалю, виливаємо в гаряче молоко і весь час помішуючи доводимо до загустіння. Коли вистигне додаємо 500 г масла і збиваємо.
Для обмазки торта, до крему, що залишився, додаємо 70 г меленого маку.
Форма – діаметром 24 см.
Рецепт – Галя Лилик.
Смачного вам!